Apple Music met Mijn chill mix op de iPhone.

Apple Music zet zich meer in voor countrymuziek

Apple-veteraan verhuist naar Nashville

Ben je liefhebber van countrymuziek, dan is er goed nieuws als je Apple Music-gebruiker bent. Een Apple-veteraan vertrekt dit jaar naar Nashville, om daar een nieuw kantoor voor Apple Music te openen.

Apple Music staat bekend om de focus op hip-hop, maar binnenkort zou het zomaar kunnen dat je meer countrymuziek gaat vinden in Apple’s muziekdienst. Apple en iTunes-veteraan Jay Liepis is overgeplaatst naar Nashville, dat bekendstaat als de hoofdstad van de countrymuziek. Hij gaat zich daar bezighouden met het aantrekken en ontdekken van nieuwe artiesten.

Apple Music goes country

Liepis werkt inmiddels al ruim dertien jaar bij Apple, waar hij zich al die tijd beziggehouden heeft met muziek. Ook speelde hij een belangrijke rol in de overgang naar Apple Music. Vanaf eind 2018 opent Apple een nieuw kantoor in Nashville, waar hij samen met anderen plaats gaat nemen om de catalogus van Apple Music verder uit te breiden. Muzieklabels in Nashville klagen al langer dat countrymuziek niet genoeg vertegenwoordigd is bij de grote muziekdiensten.

Het is dus aan Liepis om daar verandering in te brengen. Behalve het ontdekken van artiesten houdt hij zich ook bezig met het onderhouden van contacten met alle betrokken partijen, waaronder platenbazen en managers. Naast countrymuziek geldt dat ook voor andere genres, zoals pop, rock en (opnieuw) hip-hop.

Nashville is één van de belangrijkste plaatsen in de VS waar muziek zo’n belangrijke rol speelt. Het is dan ook niet voor niets dat zowel Spotify als Amazon Music daar eerder al hun eigen kantoor geopend hebben. Volgens Apple is country als genre het afgelopen jaar zo’n 66% gegroeid in Apple Music, terwijl het Pure Country-radiostation het op één na populairste station is. Mogelijk levert de focus op Nashville nog exclusieve documentaires en muziekalbums op.

Nieuwe documentaire van Patti Smith
Dat Apple zich ook blijft inzetten voor andere soorten muziek, bewijst de meest recente aankoop. De documentaire van punkzangeres Patti Smith is binnenkort te zien bij Apple Music. De documentaire gaat over de laatste concerten ter gelegenheid van de veertigste verjaardag van haar debuutalbum Horses. De documentaire is geproduceerd door Jimmy Iovine, die nu nog de baas is bij Apple Music. De documentaire Horses: Patti Smith and her Band is vanaf 22 mei bij Apple Music te zien.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 april 2018, 9:25
Bron Bron Variety
Categorie Diensten
Onderwerp apple music

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.