TV-kijken met KNIPPR.

KNIPPR gaat op zwart: T-Mobile stopt met haar tv-dienst

T-Mobile, de eigenaar van televisiedienst KNIPPR, trekt de stekker uit de televisiedienst. Met KNIPPR was het mogelijk om voor een laag bedrag live televisie te kijken, ook via de Apple TV. Volgens T-Mobile is het aantal gebruikers te laag.

Pech voor mensen die via KNIPPR live televisiekijken op hun Apple TV. T-Mobile stopt per 1 juni namelijk met deze dienst. Volgens T-Mobile heeft KNIPPR niet genoeg voeten aan de grond gekregen, waardoor besloten is om te stoppen met de televisiedienst. In Nederland is KNIPPR op dit moment de enige aanbieder met een Apple TV-app.

KNIPPR stopt

In juni 2016 ging KNIPPR van start. Het idee achter de tv-dienst is dat je alleen betaalt voor de zenders waar je graag naar kijkt. Voor een vast bedrag van €10,99 per maand kon je de Nederlandse basiszenders bekijken via de apps op je iPhone en iPad en later ook op de Apple TV. Wilde je extra zenders, dan kon je deze per stuk bijkopen. Het televisiekijken verliep via internet, waardoor je dus ook geen apart kastje of kabels hoeft te trekken naar je televisie.

KNIPPR voor iPhone met journaal.

Op 1 juni komt er echter een einde aan deze dienst. Op de website van KNIPPR laat de dienst weten dat er niet genoeg animo bleek. Het aantal huidige klanten bleek niet genoeg om KNIPPR in de lucht te houden voor de huidige prijs. Huidige klanten kunnen nog tot en met 31 mei gebruikmaken van de dienst, maar vanaf 1 juni is het over en uit.

IN 2016 won KNIPPR nog de iCulture Awards voor beste Apple TV-app. Als KNIPPR per 1 juni stopt, is er voor Nederlandse Apple TV-gebruikers geen televisie-app meer waarmee je live tv kan kijken. Apple TV-gebruikers moeten daarvoor nog even geduld hebben, want Ziggo werkt wel aan een Apple TV-app. Wanneer deze precies verschijnt weten we nog niet, maar dat kan vermoedelijk nog wel even duren. Daarnaast werkt de NPO ook nog aan een eigen Apple TV-app. NLZiet is een soortgelijke dienst, maar een Apple TV-app daarvan is nog onzeker.

Op de website van KNIPPR zijn veelgestelde vragen te vinden met betrekking tot het stopzetten van de dienst.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 maart 2018, 11:59
Bron Bron KNIPPR
Categorieën Apps, Diensten
Onderwerpen t-mobile, televisie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.