Populaire radio-app Nederland.FM nu ook beschikbaar voor CarPlay

CarPlay heeft er weer een nieuwe app bij. De radio-app Nederland.FM heeft nu ook een CarPlay-versie, zodat je ook makkelijk in de auto kan luisteren naar de radiostations.

Er zijn al allerlei apps waarmee je via CarPlay naar podcasts en radio kan luisteren en nu is daar een Nederlandse app bijgekomen. De klassieke radio-app Nederland.FM heeft de overstap gemaakt naar CarPlay. Ook is er ondersteuning toegevoegd voor Siri Shortcuts, zodat je met je stem een radiostation kan starten.

Nederland.FM op CarPlay

Nederland.FM is een echte oudgediende. Al in 2008 was er een speciale pagina voor iPhone-luisteraars beschikbaar, zodat je via een geoptimaliseerde website radiostations kan streamen. De app verscheen niet veel later en is al jarenlang een veelgebruikte radio-app voor iPhone en iPad. Het opvallende en ietwat oubollige design is al jarenlang ongewijzigd, net als het ontwerp van de bijbehorende website.

Nederland.FM op CarPlay met beluisterde stations.

Dit kenmerkende design zien we niet terug in de CarPlay-app, maar dat maakt de app niet minder de moeite waard. Net als veel andere CarPlay-apps bestaat Nederland.FM uit twee schermen. Bij Laatst Beluisterd start je snel de radiozenders waar je onlangs nog naar geluisterd hebt en bij Radiostations blader je door alle beschikbare stations. Net als in de iOS-versie is er geen optie om een eigen favorietenlijstje te maken. De eenvoudig is juist wat de app op iOS tot een succes maakt en in dat opzicht is de CarPlay-versie niet heel anders.

Ondersteuning voor Siri Shortcuts
Naast ondersteuning voor CarPlay kun je nu ook Siri Shortcuts maken voor Nederland.FM. Je gaat hiervoor naar de instellingen van je iPhone of iPad en tikt op Siri en zoeken. Kies voor Alle opdrachten en zoek daar naar Nederland.FM. Afhankelijk van het gebruik van de app kun je hier een Siri-opdracht inspreken. Op deze manier start je bijvoorbeeld je favoriete radiostation met een enkele opdracht van Siri.

Nederland.FM met Siri Shortcuts.

Tot slot heeft de app nog een eigen widget, zodat je ook vanuit daar een radiozender kan starten. De update is de eerste grote update in jaren, want de afgelopen tijd zijn er vooral bugs opgelost en zijn er zenders aangepast.

Bekijk ook

De beste radio- en podcast-apps voor CarPlay

Er zijn allerlei handige radio-apps voor CarPlay, zodat je tijdens het rijden ongestoord kan luisteren naar je favoriete zender. Er zijn ook meerdere podcast-apps voor CarPlay. In dit artikel zetten we de beste op een rijtje.

Met dank aan alle tipgevers!

Informatie

Laatst bijgewerkt
12 februari 2019 om 20:25
Onderwerpen
,
Categorie
Apps

CarPlay

Apple CarPlay zorgt ervoor dat je allerlei belangrijke iPhone-functies veilig kunt gebruiken in de auto. Je kan ermee navigeren, muziek bedienen, bellen en meer. Er zijn diverse apps voor CarPlay beschikbaar, waaronder WhatsApp op CarPlay, Spotify en Google Maps. Haal meer uit CarPlay met deze tips en apps! Voor 2023 werkt Apple aan de volgende generatie CarPlay, waarbij alle schermen van een auto (indien aanwezig) aangestuurd en aangepast kunnen worden.

CarPlay

Reacties: 6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.