Apple App Event december 2019 logo

Dit kunnen we verwachten tijdens Apple’s december 2019-event

Apple organiseert vanavond een media-event on 22:00 uur Nederlandse tijd. Wat kunnen we tijdens het evenement verwachten? Wij kijken alvast vooruit!
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Verwachtingen Apple-event op 2 december

Er is een nieuw Apple-event op 2 december 2019, maar deze is anders dan gebruikelijk. Er is geen livestream en het begint op een wat ongebruikelijk moment: 22:00 uur. Het lijkt te gaan om een award-uitreiking voor de beste apps en games. Natuurlijk organiseert Apple dit niet zomaar: het kan niet anders of er valt meer aan te kondigen dan een lijstje van prijswinnaars. Dat blijkt alleen al uit het feit dat de gebeurtenissen op 2 december geheim moesten blijven. Daarom kijken we alvast naar de mogelijke aankondigingen van vanavond.


De aankondiging lekte overigens op een wat ongelukkige manier uit: mediapersoon Lance Ulanoff gooide de uitnodiging als enige op Twitter en werd daarna op de vingers getikt dat er in de uitnodiging staat: “Hou dit nog even onder ons. Geen social media posts.” Ulanoff hoeft voor de komende media-events waarschijnlijk geen uitnodiging meer te verwachten.

Wat en wanneer is het Apple december event?

Vandaag, op maandag 2 december, houdt Apple in New York een event. Dit event is zeer ongebruikelijk, want Apple heeft nog nooit eerder in december een event georganiseerd. Juist daardoor tasten we meer in het duister dan ooit. De slogan is Loved by millions. Created bij the best. en dat lijkt vooral op apps te slaan (daarover hieronder meer). Maar gebruikt Apple de gelegenheid om ook nog een hardwareproduct aan te kondigen? We weten het vanavond.

Het begint om 22:00 Nederlandse tijd. Er is helaas geen livestream, omdat het event ook niet op Apple’s eigen eventpagina staat. Het nieuws zal daardoor wat langzamer binnendruppelen dan je bij andere Apple-events gewend bent.

#1 Awards
Laten we beginnen met een inkoppertje: Apple gaat prijzen uitreiken aan makers van apps en games en mogelijk ook tv-series, podcasts en muziekalbums. Een dergelijke ‘Best of’-lijst verschijnt jaarlijks in de laatste weken van het jaar, maar deze keer lijkt Apple het iets grootser te willen aanpakken. We zijn benieuwd of The Morning Show en een van de andere eigen producties er met de prijzenkast vandoor gaat.

Apple Event december 2019

#2 Aankondigingen over tv-shows
Een feestelijk evenement met prijswinnaars is het ideale moment om nog meer rode loper-nieuws aan te kondigen. Nu Apple volop heeft geïnvesteerd in eigen content kan het evenement aangegrepen worden om aankondigingen te doen. In dat geval verwachten we wel dat er enkele sterren komen opdraven, net als tijdens het afgelopen maartevent. Zo zou Oprah kunnen langskomen om iets te vertellen over het succes van haar nieuwe boekenclub, of komt de crew van een van de tv-series langs voor een promopraatje over het geplande volgende seizoen.

#3 Een nieuwe Apple TV
Het wordt pas echt interessant als Apple ook nieuwe hardware aankondigt, al is het zeer de vraag of dat gaat gebeuren. In feite lijkt alles wat er voor dit jaar op de planning stond al op de markt verschenen, behalve de Mac Pro. Veel mensen hopen op een nieuwe Apple TV 4K. Het huidige model is alweer een paar jaar oud en met alle content die je nu via de Apple TV kan kijken zou het fijn zijn als er een nieuwe versie komt, met meer opslagruimte om je favoriete Apple Arcade-games te spelen en meer processorkracht voor de komende generatie apps en games. Er zijn onlangs wel aanwijzingen geweest voor een vernieuwde Apple TV, dus ondenkbaar is dit zeker niet.

Monomals op Apple TV.

#4 Demonstratie van de Mac Pro
Een nieuwe Mac Pro hoort eigenlijk niet thuis op een award-ceremonie. Maar hij komt nog in december 2019 en verdient best wat aandacht, want het is voor het eerst in lange tijd dat deze professionele Mac een update krijgt. Apple zou de kracht van de nieuwe Mac Pro kunnen laten zien, door muziekproducers en filmmakers op het podium uit te nodigen die al een tijdje met de Mac Pro hebben kunnen spelen. Zij laten vervolgens zien hoe soepel het maken van muzieknummers, films en andere content gaat op deze snelle Mac Pro. We weten al via gelekte beelden dat DJ Calvin Harris er eentje in z’n werkruimte heeft staan.

#5 AirTag
Het past helemaal niet op een dergelijk event, maar mogelijk gaat Apple het er toch tussendoor proppen: de aankondiging van de AirTag. Deze tracker waarmee je spullen kunt terugvinden is al een tijdje in de code van iOS 13.x aanwezig en kan elk moment worden aangekondigd. Omdat het zo’n specifiek product is dat wat uitleg vereist, zal het waarschijnlijk niet met een simpel persbericht worden afgedaan.

AirTag screenshots Zoek Mijn-app.

Nogmaals, we achten de kans klein dat het gebeurt, maar misschien weet Apple er toch een zodanige draai aan te geven dat het past bij het event. Mocht het niet gebeuren, dan is het maart 2020-event het eerstvolgende moment waarop een dergelijke tracker aangekondigd kan worden.

https://www.iculture.nl/apple-accessoires/apple-tracker/

#6 Nieuwe HomePod
De HomePod is al bijna drie jaar op de markt. Nu weten we dat Apple niet erg vlot is met het vernieuwen van dit soort producten, maar de markt staat ook niet stil. Aanbieders als Google en Amazon kondigen bijna jaarlijks vernieuwingen aan voor hun slimme speakers en Apple heeft nog wel een inhaalslag te maken. Misschien komt die goedkopere versie van de HomePod er nu echt. Een muziekapparaat past in ieder geval wel op een event waar ook prijzen aan muzikanten worden uitgereikt.

iOS 13 HomePod

#7 Eén bundel voor mediadiensten
Er wordt al een tijdje over gesproken dat Apple meerdere mediadiensten wil bundelen. Dit is hét moment om dat aan te kondigen. Na de uitreiking van prijzen voor games, muziek, films en meer laat Apple weten dat je van al deze content kunt genieten door één makkelijke bundel af te sluiten.

Bekijk ook

'Apple wil meerdere diensten bundelen in 2020'

Apple zou plannen hebben om alle digitale diensten te bundelen in één groot abonnement. Dat beweert Bloomberg op basis van meerdere anonieme bronnen. Apple zou druk in overleg zijn.

Wat kun je van iCulture verwachten?

Zoals je van ons gewend bent zullen we verslag doen van alle belangrijke aankondigingen. Dat zal echter pas vanaf 22:00 uur zijn, omdat het event dan pas begint (en dus niet om de gebruikelijke tijd van 19:00 uur). Het event vindt bovendien op een andere locatie dan gebruikelijk plaats, in New York City. Apple heeft geen livestream aangekondigd, dus live meekijken zit er deze keer helaas niet in.

Update 22:30 uur: Er komt geen informatie naar buiten van het Apple-event, dus het lijkt erop dat de aanwezigen een flinke geheimhoudingsverklaring hebben moeten tekenen. We verwachten vandaag dan ook geen spannend nieuws meer.

Revisiegeschiedenis:

  • 2019 - 02 december: Toegevoegd dat er geen nieuws naar buiten komt van de aanwezigen en dat er voor ons dus ook momenteel niets te melden is.
  • 2019 - 02 december: Artikel bijgewerkt en opnieuw gepubliceerd.

Reacties: 27 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.