Microsoft Word Flow bedienen met een hand.

Microsoft stopt met éénhandig Word Flow-toetsenbord, raadt SwiftKey aan

Microsoft heeft het Word Flow-toetsenbord uit de Amerikaanse App Store gehaald. Het éénhandige toetsenbord wordt niet meer ondersteund. Microsoft biedt echter wel een alternatief.

Microsoft Word Flow bedienen met een hand.
Als je nog hoop had dat Microsoft het éénhandige Word Flow-toetsenbord in Nederland uit zou brengen, dan is deze hoop nu gevlogen. Microsoft bracht het speciale Word Flow-toetsenbord voor de iPhone vorig jaar uit in Amerika, maar heeft deze inmiddels weer uit de App Store gehaald. SwiftKey is volgens Microsoft het beste alternatief.

Microsoft Word Flow stopt

In april vorig jaar kondigde Microsoft het Word Flow-toetsenbord aan. Het Windows Phone-achtige toetsenbord had een speciale stand, waardoor de toesten als een soort waaier in de hoek van het scherm verschenen. Hierdoor kon je het toetsenbord eenvoudig met één hand bedienen. Ook had je bij het toetsenbord de mogelijkheid om de achtergronden aan te passen, zodat je het uiterlijk van het toetsenbord naar eigen smaak kon inrichten. Behalve typen, kon je met het toetsenbord ook veegbewegingen maken om tekst te schrijven.

Niet veel later verscheen het Word Flow-toetsenbord in de App Store, maar alleen in de Verenigde Staten. Met een Amerikaans Apple ID kon je dit toetsenbord wel uit de Amerikaanse App Store halen en vervolgens gebruiken. Vanaf nu kan dat echter ook niet meer, want Microsoft heeft het Word Flow-toetsenbord uit de App Store gehaald. Volgens Microsoft is het Word Flow-experiment nu na een jaar afgelopen.

SwiftKey alternatief voor Word Flow
In plaats van Word Flow, raadt Microsoft nu het gebruik van SwiftKey aan. Eerder vorig jaar nam Microsoft al SwiftKey over en nu wordt dit toetsenbord door Microsoft naar voren geschoven als alternatief. Volgens Microsoft komen er voor SwiftKey nog regelmatig nieuwe functies aan, maar het is niet bekend of dit toetsenbord enkele functies van Word Flow over gaat nemen. Het voordeel van SwiftKey is dat deze ook met de Nederlandse taal werkt.

In iOS 11 komt er overigens nog een ander alternatief aan: je kunt dan het eenhandige toetsenbord aan de zijkant van het scherm gebruiken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 juli 2017, 13:39
Categorie Apps
Onderwerpen microsoft, toetsenbord

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.