Website en video's geven tips en trucs voor foto's maken en filmen met iPhone 7 (Plus)

Voormalige Google-topman: ‘Gebruik een iPhone voor echt goede fotografie’

Welke toestellen maken nu betere foto's: de iPhone of Android-telefoons? Volgens een voormalige Google-manager moet je een iPhone gebruiken als je ook maar iets geeft om goede fotografie.

Vic Gundotra, voormalig Google-topman, heeft zich uitgelaten over de fotografiekwaliteiten van zowel de iPhone als Android-toestellen. Volgens de voormalig Google-medewerker kun je veel beter een iPhone dan een Android-toestel gebruiken, omdat Android-toestellen qua kwaliteit jaren achterlopen.

Website en video's geven tips en trucs voor foto's maken en filmen met iPhone 7 (Plus)

‘Android-fotografie loopt jaren achter’

Vic Gundotra was bij Google Senior vice-president Social en was verantwoordelijk voor Google+. Ook was hij betrokken bij alle mobiele activiteiten van Google. In een Facebook-post laat de voormalig Google-manager twee foto’s zien die gemaakt zijn met de iPhone 7 Plus via de speciale portretmodus. Gezien de omstandigheden (druk restaurant zonder flits) vindt hij de resultaten uitstekend. In de reacties wordt veelal geroepen dat Android-toestellen net zulke foto’s kunnen maken, al dan niet van betere kwaliteit. Gundotra zou zelf echter nooit een Android-toestel gebruiken voor het maken van foto’s, zo geeft hij aan.

Gundotra benoemt ook het probleem met Android-toestellen en dat is Android zelf: “Android is (voor het grootste deel) een open-source besturingssysteem en moet daarom voor alle partijen neutraal zijn”, zo zegt hij naderhand in een reactie. Het is volgens hem vooral verwarrend welke camera-opties je nou precies moet gebruiken. “Heb je je ooit afgevraagd waarom een Samsung-telefoon zulke verwarrende en verbijsterende reeks foto-opties heeft? Moet ik de Samsung Camera gebruiken of de Android Camera? Samsung Gallery of Google Foto’s?”

Hoe goed de kwaliteit van de hardware ook is, Android als besturingssysteem is volgens hem het probleem: “Als Samsung innoveert met de hardware, moeten ze Google overtuigen om de innovaties toe te staan in andere apps met de benodigde tools. Dat kan jaren duren.” Ook geeft hij aan dat veel innovaties plaatsvinden op het gebied van software en kunstmatige intelligentie. Zo had Google vijf jaar geleden functies om bijvoorbeeld rimpels te verwijderen en tanden witter te maken. Volgens Gundotra loopt Google nu achter.

Apple en fotografie
Deze problemen bij Android spelen niet bij Apple. Apple kan de specificaties van de camera verbeteren, waarna dit met een software-update overal toegepast kan worden. De portretstand en de betere kleurenweergave van de iPhone 7-camera is hier een voorbeeld van. Sinds begin dit jaar werkt bijvoorbeeld Instagram met de betere kleurenweergave en ondersteunt hij Live Photos. Gundotra beweert dan ook dat als je echt wat geeft om goede fotografie, je een iPhone bezit. “Als het je niet uitmaakt dat je een paar jaar achterloopt, koop een Android”, zo voegt hij hieraan toe.

Apple benadrukt de fotografie-onderdelen van de iPhone ook regelmatig in de Shot on iPhone-campagne, waarin mooie beelden voorbij komen die gemaakt zijn met de nieuwste iPhone. Onlangs gingen ook twee bruidsfotografen de uitdaging aan om een bruiloft met een iPhone vast te leggen. Het resultaat daarvan zie je hieronder.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 juli 2017, 15:00
Categorieën Achtergrond, iDevices
Onderwerpen android, fotografie, iPhone 7

iPhone 7

Ontdek hier alle informatie over de iPhone 7, het toestel met 4,7-inch scherm dat beschikt over een 12-megapixel camera en A10 Fusion-processor. Is deze iPhone nog steeds de aanschaf waard en wat kun je er zoal mee?

iPhone 7

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.