Microsoft maakt Office voor Mac geschikt voor Apple Silicon

Beta verschijnt nog deze week
Microsoft gaat nog deze week een universele versie van Office voor Mac uitbrengen, die geschikt is voor Apple Silicon Macs. Dat heeft Erik Schwiebert aangekondigd.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Update 12 november: De testversie van Office voor Mac 2019 voor M1-chips is nu te downloaden. Het gaat om een universele build die via het betakanaal op te halen is. De uitvoerbare bestanden zijn wel zo’n 50 procent groter dan je gewend was en de apps zijn ook 12 procent groter.

Microsoft Office komt naar Apple Silicon

Schwiebert is Principal Software Engineer voor Apple-producten bij de Office-divisie van Microsoft. Hij maakte het nieuws via Twitter bekend. De Microsoft-ontwikkelaar kan nog niet zeggen wanneer de publieke release gepland is. De betaversie is bedoeld om een eerste blik te kunnen werpen op de software en om Office te kunnen testen op de M1 Macs die volgende week verschijnen. Apple gaat een vernieuwde 13-inch MacBook Air, 13″ MacBook Pro met M1 processor en een Mac mini met M1-chip uitbrengen.


Begin november bracht Microsoft nog een betaversie van Excel uit, waarin al ondersteuning voor Apple Silicon zat wat betreft de SQL Server-verbindingsinstellingen.

Klik om inhoud van Twitter te tonen.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

Sinds dinsdag kunnen ontwikkelaars hun apps voor macOS Big Sur bij Apple indienen. Ze verschijnen na goedkeuring in de Mac App Store. De universele apps moeten gebouwd zijn met Xcode 12.2 Release Candidate om volledig te kunnen profiteren van de Apple Silicon Macs. Apple belooft dat de apps er beter uit zien dan ooit, dankzij de nieuwe interface die op allerlei punten is gefinetuned. Daarmee wordt een Mac een echte Mac. Ontwikkelaars kunnen nu ook widgets uitbrengen voor de nieuwe widget-galerij. Die widgets zijn nu nog beperkt tot Apple’s eigen apps.

Office for Mac

Met Office voor Mac op Apple Silicon Macs ben je echter niet klaar als verstokte Microsoft-gebruiker. Wil je ook Windows op de Mac draaien, dan heb je daar nog geen mogelijkheden voor.

Revisiegeschiedenis:

  • 2020 - 12 november: De testversie is nu te downloaden.

macOS Big Sur

macOS 11 Big Sur was een van de grootste updates voor de Mac en verscheen in november 2020. Het is de opvolger van macOS Catalina. Big Sur bracht een volledig nieuw design, een verbeterd Bedieningspaneel en nieuwe functies voor Safari. Ook bijzonder is dat Apple voor het eerst sinds 2001 is overgestapt op een nieuwe nummering: van 10.x naar macOS 11. In 2021 is macOS Big Sur opgevolgd door macOS Monterey. Alle details vind je hier!

macOS Big Sur

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.