Facebook Messenger 4 chats.

‘Facebook brengt chatfunctie terug naar eigen app’

Het lijkt erop dat de chatfunctie weer terug komt naar de gewone Facebook-app. Nu heb je daar nog de Messenger-app voor nodig, maar dat gaat binnenkort wellicht veranderen.

Al sinds 2014 is de Messenger-app verplicht als je wil chatten via Facebook. Voorheen zat de chatfunctie gewoon verwerkt in de Facebook-app, maar dat kan nu dus al een aantal jaren niet meer. Daar lijkt Facebook nu op terug te komen, want Facebook test nu weer een geïntegreerde chatfunctie in de standaard Facebook-app.

‘Facebook krijgt weer chatfunctie in app’

De chatoptie is bij sommige gebruikers van de Android-app weer te gebruiken, zo werd vandaag ontdekt. Het gaat vooralsnog om een chatfunctie met de belangrijkste functies voor het versturen van berichten. Voor het geven van reacties (met bijvoorbeeld een duimpje), versturen van foto’s en andere uitgebreidere functies heb je nog wel de Messenger-app nodig.

Het lijkt er daarom op dat Facebook haar eigen app weer een standaard chatfunctie wil geven. Voor de meeste mensen zal dit genoeg zijn. Wie meer uitgebreide opties wil, kan dan alsnog de losse Messenger-app gebruiken. Mogelijk is dit ook een voorbode van de aankomende samenvoeging van Facebook, WhatsApp en Instagram-chat. De kans is groot dat je de chatfunctie in Facebook straks ook kan gebruiken om direct een berichtje te sturen naar je WhatsApp-contacten.

In onze test was de chatfunctie nog niet beschikbaar, ook niet in de onlangs verschenen Lite-versie van Facebook. In zowel de Lite-versie als de gewone app vind je een knop voor je Messenger-chats, maar je wordt hier nog doorgestuurd naar de Messenger-app of de App Store.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 april 2019, 11:48
Bron Bron The Verge
Categorie Apps
Onderwerpen facebook, messenger

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.