Facebook Lite-app voor iPhone.

Facebook brengt Lite-versie voor iPhone uit in Nederland

Kleinere download, minder dataverbruik

Facebook heeft de Lite-app ook uitgebracht in Nederland. De iPhone-versie was voorheen alleen in Turkije beschikbaar, maar is nu ook in Nederland te downloaden. Facebook Lite neemt minder ruimte op je iPhone in beslag.

Eén van de vele klachten van de standaard Facebook-app is dat deze enorm veel ruimte inneemt op je toestel. De losse download van die app is al ruim 250MB groot en dan komen daar nog honderden MB’s extra opgeslagen gegevens bij. Facebook Lite belooft zuiniger met de hoeveelheid opslag om te gaan. Zo is de app nog geen 10MB groot.

Facebook Lite voor iPhone in Nederland

De app is vooral bedoeld voor landen waar netwerken niet zo snel zijn en waar de databundels gemiddeld een stuk kleiner zijn. Ook in Nederland kan Facebook Lite goed van pas komen, ook als je bijvoorbeeld vaak in gebieden komt waar de dekking een stuk minder is. De app bevat verder dezelfde functies als die je in de gewone Facebook-app vindt, dus je kan ongestoord door je tijdlijn blijven bladeren.

Facebook Lite-app in Nederland.

Het grote voordeel van de Lite-app is dan ook dat je minder ruimte op je toestel nodig hebt. Dat zal vooral van pas komen bij mensen die nog een 16GB-toestel hebben, waarvan de iPhone-opslag snel vol is. Je hebt daardoor meer ruimte op je toestel om foto’s op te slaan. Het lagere dataverbruik komt vooral omdat foto’s in lagere resolutie getoond worden. Volgens Facebook is het met de app zelfs mogelijk om video’s te kijken via een 2G-netwerk.

Na het installeren van de app merk je wel direct het verschil met de standaard app. Facebook Lite is nagenoeg hetzelfde als de webversie, maar dan verpakt in een app. Dit heeft wel als voordeel dat je pushberichten kan ontvangen bij likes en reacties. Ondanks de goede beloftes zal het gebruik van je persoonlijke gegevens er niet minder om zijn.

Met dank aan iCulture-lezer Ad voor het melden!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 april 2019, 18:03
Categorie Apps
Onderwerp facebook
14 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.