facebook messenger icoon groot

Berichtenfunctie verdwijnt deze week uit Facebook-app

Facebook verwijdert deze week de Messenger-functie uit de algemene Facebook-app. Ze willen daarmee verplichten dat je de losse Messenger-app gebruikt.

facebook messenger icoon grootFacebook heeft een persbericht uitgebracht, waarin ze aankondigen dat er in de loop van deze week in de Facebook-app niet langer berichtenfuncties beschikbaar zullen zijn. De verplichte omschakeling geldt in eerste instantie alleen voor Facebook voor iPhone, iPad-gebruikers ontspringen de dans voorlopig. Iedereen is verplicht om de losse Facebook Messenger-app te gebruiken. Eerder dwong Facebook gebruikers al min of meer om over te stappen naar de losse app. In 2013 kreeg een deel van de Facebook-gebruikers al een melding dat ze voortaan via de Messenger-app moesten chatten.


Daarna volgde in april opnieuw een verzoek aan (een deel van de) gebruikers om over te stappen. Na al deze waarschuwingen hakt Facebook nu eindelijk de knoop door: later deze week gaat de regel voor iedereen gelden en worden de privéchatfuncties niet langer ondersteund in de algemene Facebook-app. Heb je de Messenger-app al geïnstalleerd, dan verandert er niets. Zodra de schakelaar bij Facebook wordt omgezet, verdwijnt het tabblad Berichten in de Facebook-app en word je automatisch doorgestuurd naar de app of naar de App Store.

Facebook bracht onlangs nog en iPad-versie van de Messenger-app uit, zodat je zowel op de iPhone als iPad in optimaal formaat berichten kunt sturen. Zoals gezegd zijn Facebook voor iPad-gebruikers voorlopig nog veilig. Wat er gebeurt met de Messenger-functie in Paper is nog niet bekend.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 juli 2014, 0:16
Categorie Apps
Onderwerpen facebook, facebook messenger

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.