Skype schermdeling in de app.

Skype laat je je scherm delen in een videogesprek

Skype op iOS krijgt een handige nieuwe functie. Betatesters kunnen nu hun scherm delen tijdens een videogesprek. Dat komt bijvoorbeeld goed van pas als je iets op afstand aan iemand wil uitleggen.

Skype krijgt schermdeling tijdens videogesprek

Op de Mac zijn er met schermdeling allerlei mogelijkheden om familieleden op afstand te helpen. Op iOS gaat dat wat lastiger, maar met Skype kan dat binnenkort een stuk makkelijker. In de nieuwste beta van de Skype-app op iOS zit een functie voor schermdeling. Hierdoor kun je dus veel makkelijker live je scherm delen.


De functie in de Skype-app maakt gebruik van de standaard schermopname-functie in iOS. Sinds iOS 11 is het heel eenvoudig om een schermopname te maken via het Bedieningspaneel, waarna je de video kan delen met vrienden of familie. Skype implementeert deze optie nu in het chatscherm. Via de Share Screen-knop rechtsonder wordt het scherm voor schermdeling geopend. Met de knop Start uitzending, wordt het beeld live opgenomen en gedeeld met je chatpartner.

Skype schermdeling in de app.

Volgens Microsoft komt de functie van pas als je met je collega’s nog een Powerpoint-presentatie wil doornemen of als je graag samen met je beste vriend of vriendin online wil shoppen of een datingapp wil gebruiken. De functie is beschikbaar in versie 8.43.76.38 van de betaversie. Wanneer de functie precies breed uitgerold wordt, is nog niet bekend. Waarschijnlijk zal dat niet al te lang meer duren.

Skype breidt uit naar 50 deelnemers

Onlangs breidde Skype het videobellen al flink uit. Sinds kort kun je namelijk een videogesprek voeren met in totaal 50 deelnemers. Het is daarmee een verdubbeling van het eerdere maximum van 25 deelnemers. Als je uitgenodigd wordt voor zo’n groot gesprek, dan krijg je daar een enkele melding van in plaats van een beeldvullend melding zoals bij een gewoon gesprek. Je kan daarna zelf kiezen welke deelnemers je nog apart een grotere melding wil sturen.

Door de nieuwe limiet overstijgt Skype de FaceTime-groepen, waar je met maximaal 32 mensen aan kan deelnemen. Het voordeel van FaceTime is dat je geen aparte app of account nodig hebt, waardoor iedere iPhone-gebruiker met de nieuwst iOS-versie te bereiken is.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.