MagSafe Duo Charger

Apple’s MagSafe Duo Charger nu verkrijgbaar bij de Apple Store

De MagSafe Duo Charger is officieel in de verkoop gegaan. Apple kondigde de dubbele oplader tijdens het iPhone-event in september aan, maar bracht vervolgens alleen de enkelvoudige lader uit. Nu kun je ook de MagSafe Duo Charger aanschaffen, waarmee je een iPhone en een Apple Watch tegelijk kunt opladen.

Apple’s MagSafe Duo Charger nu in de winkel

De MagSafe Duo Charger lijkt in de verste verte niet op de AirPower die Apple ooit wilde uitbrengen. Dit was een grote oplaadplank met ruimte voor drie devices: een iPhone, Apple Watch en AirPods. De Duo Charger heeft maar twee vaste oplaadpunten, voor de iPhone en Apple Watch. Gelijktijdig opladen van de AirPods is niet mogelijk. Wel handig is dat je deze houder kunt opvouwen, zodat je ‘m makkelijk in je tas kunt meenemen. Ook op reis kan het handig zijn, omdat je een alles-in-1 oplossing hebt voor op het nachtkastje in je hotelkamer. Je hebt nog wel een aparte 20 Watt-stekker nodig, die Apple niet standaard meelevert.

MagSafe Duo Charger: 149 euro

Apple vraagt €149,- voor de nieuwe MagSafe Duo Charger. De gewone MagSafe-oplader voor de iPhone kost €45, dus het is vooral het ontwerp en het Apple Watch-gedeelte waardoor dit accessoire vrij prijzig is. Dat viel ook wel te verwachten: Apple’s eigen magnetische oplaaddock voor de Apple Watch kost al €79.

Alles bekijken:

MagSafe Duo Charger

Om de MagSafe Duo Charger met een hoesje te gebruiken moet je zorgen dat je een speciaal MagSafe-hoesje met ingebouwde magneten hebt die de magneetwerking versterken, of een geschikt hoesje dat niet dikker is dan 2,1mm. Zodra we er eentje hebben kunnen testen lees je natuurlijk onze ervaringen!

Op dit moment kun je al wel onze MagSafe Charger review lezen, als je meer wilt weten over de enkele oplader. Deze lader zit wat steviger aan de iPhone vast als sommige hoesjes. Dat betekent ook dat je wat kracht moet uitoefenen om de iPhone van de lader te halen. Bij normale draadloze opladers is dat niet nodig, want daarbij ligt de iPhone er los op.

Bekijk ook

Review MagSafe Charger: praktisch magnetisch

In deze review van de MagSafe Charger lees je of deze magnetische oplader wat voor jou is. Hoe handig is hij? En is de MagSafe-oplader zijn geld waard? We bespreken de voor- en nadelen met onze ervaringen met de MagSafe Charger.

MagSafe Duo oplader

Tot nu toe heeft alleen Apple speciale MagSafe-laders in het assortiment. Belkin heeft wel een dock voor op bureau’s en nachtkastjes aangekondigd, maar die komt pas later beschikbaar en is met een prijs van 150 euro aan de dure kant. Mogelijk komen er nog andere fabrikanten bij, die dan wel aan de strenge MagSafe-richtlijnen van Apple moeten voldoen.

Bekijk ook

Review MagSafe Charger: praktisch magnetisch

In deze review van de MagSafe Charger lees je of deze magnetische oplader wat voor jou is. Hoe handig is hij? En is de MagSafe-oplader zijn geld waard? We bespreken de voor- en nadelen met onze ervaringen met de MagSafe Charger.

MagSafe

MagSafe is een magnetische aansluiting voor het opladen van je device. Er zijn twee varianten: MagSafe op de iPhone is een magnetische schijf om accessoires vast te plakken en om je toestel draadloos op te laden op 15 Watt, terwijl MagSafe 3 op de Mac een magnetische kabelaansluiting is. Dit voorkomt dat je MacBook op de grond valt als er iemand over de kabel struikelt. Apple maakt kabels met MagSafe-aansluiting voor de Mac en voor de iPhone zijn er allerlei accessoires zoals de MagSafe Charger. Alle uitleg over MagSafe vind je hier!

MagSafe

Reacties: 16 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.