macOS 13 Ventura Update

Update voor Macs: macOS Ventura 13.4.1 en meer verbeteren beveiliging

Apple heeft macOS Ventura 13.4.1 en meer beschikbaar gesteld. De nieuwe updates verbeteren de beveiliging in meerdere macOS-versies, ook voor oudere Macs.

Macs worden vaak nog jarenlang ondersteund met macOS-updates, zelfs als je niet meer de nieuwste versie kan installeren. Dat zien we ook nu weer, want Apple heeft voor de laatste drie recente macOS-versies een update uitgebracht. De kans is dus groot dat jij ook jouw Mac kan updaten en het is belangrijk om dat snel te doen.

macOS Ventura 13.4.1 en meer beschikbaar

Het gaat om macOS Ventura 13.4.1, macOS Monterey 12.6.7 en macOS Big Sur 11.7.8. Alle drie deze versies lossen een beveiligingsprobleem op met de kernel, waardoor een app kwaadwillende code kon toepassen op het apparaat. Apple is op de hoogte dat dit lek mogelijk actief misbruikt werd. Daarnaast wordt er in macOS Ventura 13.4.1 ook nog een beveiligingsprobleem met WebKit opgelost, de motor van de Safari-browser. Oftewel: update je Mac zo snel mogelijk om weer beschermd te zijn tegen dergelijke aanvallen.

Op deze pagina lees je meer over de beveiligingsaspecten van de updates.

Releasenotes macOS Ventura 13.4.1

Dit zijn de officiële releasenotes van macOS Ventura 13.4.1:

Deze update bevat belangrijke beveiligingsupdates en wordt aanbevolen voor alle gebruikers.

Informatie over de beveiligings­aspecten van software-updates van Apple vind je op deze pagina: https://support.apple.com/kb/HT201222

macOS Ventura 13.4.1 en meer downloaden

Je downloadt macOS Ventura 13.4.1 en meer via Systeeminstellingen, net als bij iOS. Je downloadt deze update daarom als volgt:

  1. Ga naar Systeeminstellingen.
  2. Klik op Algemeen > Software-update.
  3. De Mac zoekt nu automatisch naar de nieuwste versie. Klik op Download en installeren om de update binnen te halen.

Je kan de instellingen ook zo aanpassen dat er automatisch gezocht wordt naar de nieuwste versies. Meer over het installeren van een macOS-update lees je in ons artikel.

Bekijk ook

Zo kun je een macOS-update installeren (ook van eerdere versies)

Als er een nieuwe versie van macOS beschikbaar komt, wil je natuurlijk meteen updaten. Maar wat zijn de verschillende opties? In deze tip leggen we uit hoe het updaten van je Mac werkt, ook voor oudere macOS-versies.

Let op: houd de reacties on-topic, concreet en overzichtelijk voor anderen. Persoonlijke statusupdates of je download gestart/gelukt is, voegen niets toe aan de discussie. Ook kan het iets langer duren voordat de update zichtbaar is. Ook dit hoef je niet te melden. Deze reacties worden verwijderd.

macOS Big Sur

macOS 11 Big Sur was een van de grootste updates voor de Mac en verscheen in november 2020. Het is de opvolger van macOS Catalina. Big Sur bracht een volledig nieuw design, een verbeterd Bedieningspaneel en nieuwe functies voor Safari. Ook bijzonder is dat Apple voor het eerst sinds 2001 is overgestapt op een nieuwe nummering: van 10.x naar macOS 11. In 2021 is macOS Big Sur opgevolgd door macOS Monterey. Alle details vind je hier!

macOS Big Sur

Reacties: 2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.