macOS Monterey 12.3.1 update.

Apple brengt macOS Monterey 12.3.1 uit: probleemoplossingen op de Mac

Apple heeft een nieuwe update voor de Mac uitgebracht. Het gaat om macOS Monterey 12.3.1. Er zitten geen nieuwe functies in, maar wel bugfixes en mogelijk nog meer. Het is een extra aanvullende update nadat eerder macOS Monterey 12.3 verscheen.
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

macOS Monterey 12.3.1 beschikbaar

Apple bracht op 14 maart macOS Monterey 12.3 uit, waarin onder andere Universal Control werd toegevoegd. Deze langverwachte functie wordt inmiddels door veel mensen omarmd. Maar macOS Monterey 12.3 bracht ook een paar problemen. Heeft Apple deze problemen nu opgelost in macOS Monterey 12.3.1? Het antwoord daarop is gedeeltelijk bevestigend. Het buildnummer is ook bekend: dat is 12E258.


Eén van de klachten gaan over het niet kunnen verbinden met een extern scherm via hdmi en usb-c. Al tijdens de betaperiode van macOS 12.3 dook dit probleem op, maar in de definitieve versie was dit nog niet opgelost. Andere problemen die spelen zijn met gamecontrollers en met Macs die door de update onbruikbaar werden.

Bekijk ook

Problemen met macOS Monterey 12.3? Apple heeft er nu een aantal gefixt

Sinds de komst van macOS Monterey 12.3 ervaren sommige gebruikers diverse problemen, onder andere met het beeldscherm en gamecontrollers. In een nieuwe update is een aantal problemen opgelost.

In de releasenotes zegt Apple dat een probleem met externe schermen in combinatie met een Mac mini verholpen is. Of het ook andere Mac-gebruikers geholpen heeft, moet de komende dagen blijken. Ook het probleem met gamecontrollers zou met deze update verholpen moeten zijn.

Dit zijn de releasenotes van macOS Monterey 12.3.1:

macOS Monterey 12.3.1 bevat probleemoplossingen en beveiligingsupdates voor je Mac.

Deze update verhelpt de volgende problemen:

  • Externe USB-C- of Thunderbolt-schermen worden niet ingeschakeld wanneer ze als tweede scherm zijn verbonden met een Mac mini (2018)
  • Bluetooth-apparaten zoals gamecontrollers kunnen verbinding verliezen met de Mac na het afspelen van audio via bepaalde Beats-koptelefoons

Informatie over de beveiligings­aspecten van software-updates van Apple vind je op deze pagina: https://support.apple.com/kb/HT201222

Apple zegt dat er ook twee beveiligingsupdates opgelost zijn: met de zogenaamde AppleAVC en de Intel Graphics Driver. Die laatste vind je dus alleen op Macs met Intel-chip.

macOS Monterey 12.3.1 downloaden

Je downloadt macOS Monterey 12.3.1 via de Systeemvoorkeuren, net als bij iOS. Je downloadt deze update daarom als volgt:

  1. Ga naar Systeemvoorkeuren.
  2. Klik op Software-update.
  3. De Mac zoekt nu automatisch naar de nieuwste versie. Klik op Download en installeren om de update binnen te halen.

Je kan de instellingen ook zo aanpassen dat er automatisch gezocht wordt naar de nieuwste versies. Meer over het installeren van een macOS-update lees je in ons artikel.

Bekijk ook

Zo kun je een macOS-update installeren (ook van eerdere versies)

Als er een nieuwe versie van macOS beschikbaar komt, wil je natuurlijk meteen updaten. Maar wat zijn de verschillende opties? In deze tip leggen we uit hoe het updaten van je Mac werkt, ook voor oudere macOS-versies.

Let op: houd de reacties on-topic, concreet en overzichtelijk voor anderen. Persoonlijke statusupdates of je download gestart/gelukt is, voegen niets toe aan de discussie. Ook kan het iets langer duren voordat de update zichtbaar is. Ook dit hoef je niet te melden. Deze reacties worden verwijderd.

macOS Monterey

macOS 12 Monterey is de grote software-update van macOS uit 2021. Het is de opvolger van macOS Big Sur (macOS 11). Nieuw zijn onder andere een Focus-functie om je te helpen geconcentreerd te werken, maar er zijn ook vernieuwingen in Safari, FaceTime, Berichten en meer. En met Universal Control kun je één muis en toetsenbord gebruiken voor zowel je Mac als iPad. In oktober 2022 is deze versie opgevolgd door macOS Ventura.

macOS Monterey

Reacties: 4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.