macOS Big Sur 11.6.

macOS Big Sur 11.6.4 uitgebracht: deze update verbetert de beveiliging

Ook beveiligingsupdate voor macOS Catalina
Draait je Mac nog op macOS Big Sur? Dan kun je een nieuwe update installeren. In macOS Big Sur 11.6.4 verbetert Apple de beveiliging.

Hoewel de focus de laatste maanden op macOS Monterey ligt, zeker met de nieuwe functies in macOS Monterey 12.3 op komst, brengt Apple zo nu en dan ook nog beveiligingsupdates voor oudere versies uit. Vandaag heeft Apple niet alleen macOS Big Sur 11.6.4 uitgebracht, maar ook een extra update voor macOS Catalina.

macOS Big Sur 11.6.4 beschikbaar

De update is er vooral voor mensen die nog niet geüpdatet zijn naar macOS Monterey of voor Macs waar macOS Monterey niet beschikbaar voor is. Apple zegt in de releasenotes dat de update de beveiliging van de Mac verbetert en dat de update aanbevolen wordt voor alle gebruikers. Het is niet duidelijk welke problemen Apple precies opgelost heeft. Vorige week verscheen ook al macOS Monterey 12.2.1, waar ook de beveiliging verbeterd is. Mogelijk gaat het hier om dezelfde fix.

Bekijk ook

Apple brengt macOS Monterey 12.2.1 uit: lost batterijprobleem in sluimerstand op

Apple heeft een nieuwe versie van macOS Monterey uitgebracht. macOS Monterey 12.2.1 is nu beschikbaar voor gebruikers en bevat bugfixes.

Volgens MacRumors heeft Apple daarnaast ook nog beveiligingsupdate 2022-002 voor macOS Catalina uitgebracht. Deze update is dus speciaal voor iedereen die zijn of haar Mac niet kan bijwerken naar een nieuwere versie. Voor iOS en iPadOS is Apple eerder gestopt met het aanbieden van aparte beveiligingsupdates voor toestellen die op iOS 14 draaien.

macOS-updates downloaden
Je downloadt de nieuwste updates via de Systeemvoorkeuren, net als bij iOS. Je downloadt deze update daarom als volgt:

  1. Ga naar Systeemvoorkeuren.
  2. Klik op Software-update.
  3. De Mac zoekt nu automatisch naar de nieuwste versie. Klik op Download en installeren om de update binnen te halen.

Je kan de instellingen ook zo aanpassen dat er automatisch gezocht wordt naar de nieuwste versies. Meer over het installeren van een macOS-update lees je in ons artikel.

Bekijk ook

Zo kun je een macOS-update installeren (ook van eerdere versies)

Als er een nieuwe versie van macOS beschikbaar komt, wil je natuurlijk meteen updaten. Maar wat zijn de verschillende opties? In deze tip leggen we uit hoe het updaten van je Mac werkt, ook voor oudere macOS-versies.

Let op: houd de reacties on-topic, concreet en overzichtelijk voor anderen. Persoonlijke statusupdates of je download gestart/gelukt is, voegen niets toe aan de discussie. Ook kan het iets langer duren voordat de update zichtbaar is. Ook dit hoef je niet te melden. Deze reacties worden verwijderd.

macOS Big Sur

macOS 11 Big Sur was een van de grootste updates voor de Mac en verscheen in november 2020. Het is de opvolger van macOS Catalina. Big Sur bracht een volledig nieuw design, een verbeterd Bedieningspaneel en nieuwe functies voor Safari. Ook bijzonder is dat Apple voor het eerst sinds 2001 is overgestapt op een nieuwe nummering: van 10.x naar macOS 11. In 2021 is macOS Big Sur opgevolgd door macOS Monterey. Alle details vind je hier!

macOS Big Sur

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.