macOS Icon Boek

The macOS App Icon Book: hét boek over appiconen op de Mac

Eerder ontwierp Michael Flarup, ontwerper en expert op het gebied van appiconen, al een uiterst succesvol boek over iOS appiconen. Nu wilt hij hetzelfde doen voor appiconen van macOS. Hij startte een Kickstarter-campagne om dit doel te bereiken.

The macOS App Icon Book: wat kun je verwachten?

Met dit boek wil Flarup de Mac-desktopiconen en de ontwerpers hiervan eren. Er komt zowel een digitale variant als fysieke hardcover uitgave. The macOS App Icon Book is een mooi vormgegeven en geïllustreerd boek, bedoeld om te laten zien dat het ontwerpen van appiconen een echt ambacht is. Het neemt je mee door de tijd, van de begindagen van macOS tot aan huidige ontwerpen van nu.


Het boek bevat honderden iconen van ontwerpers van over de hele wereld. Sommige ontwerpers worden uitgelicht aan de hand van interviews. Hierin kom je meer te weten over hoe het ontwerp van appiconen in zijn werk gaat en wat voor producten je hier voor nodig hebt. Ook vertellen de ontwikkelaars over hoe zij ooit zijn begonnen met het vak van icoonontwerper en wat hun redenen hier voor waren. Misschien inspireert het je wel om er ook zelf mee aan de slag te gaan. Het boek bestaat uit 150 pagina’s en meet 200mm x 250mm.

Kickstarter-campagne nu al een succes
Dit boek treedt in de voetsporen van zijn succesvolle voorganger, The iOS Icon Book uit 2021. Om het nieuwe boek te realiseren zamelt de maker geld in via Kickstarter, met als doel om €10.000,- op te halen. Op het moment van schrijven is dit doel al ruimschoots overtroffen met een campagneopbrengst van meer dan €60.000,-. Je kan de komende 30 dagen nog meedoen aan de actie, tot en met 6 oktober. Voor €69,- plus €20,- verzendkosten krijg je de hardcover boek. De digitale versie is aan te schaffen voor €29,-. Beide varianten worden in januari 2024 uitgeleverd, als het allemaal goed loopt.

app-icon-book

Bekijk ook

Ontdek mooie appiconen in 'The iOS App Icon Book'

Een mooie appicoon ontwerpen is een hele kunst. Designer Michael Flarup heeft er verstand van en heeft de mooiste appiconen van de afgelopen jaren verzameld in een boek, waar hij vier jaar aan heeft gewerkt.

macOS

macOS is het besturingssysteem van de Mac. Voorheen werd dit ook wel Mac OS X of OS X genoemd. Kenmerkend zijn naast de versienummers ook de namen van de verschillende varianten, zoals macOS Sonoma (macOS 14), macOS Ventura (macOS 13) en macOS Monterey (macOS 12). macOS regelt alle systeemfuncties van je Mac en stuurt alle apps aan. Voor macOS brengt Apple regelmatig nieuwe gratis updates uit. Dit kunnen zowel hele grote updates met nieuwe functies zijn als kleine updates met bugfixes en verbeterde beveiliging. macOS heeft de afgelopen jaren veel functies van iOS en iPadOS gekregen en de besturingssystemen werken ook nauw met elkaar samen. Zo vind je bijvoorbeeld Stage Manager zowel op macOS als iPadOS en kun je dankzij Universal Control een iPad en Mac tegelijkertijd aansturen met je muis en toetsenbord.

macOS

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.