Logitech Circle 2-beveiligingscamera nu ook geschikt voor HomeKit

Logitech heeft vandaag een update vrijgegeven voor de Logitech Circle 2-beveiligingscamera, waardoor deze nu werkt met HomeKit. De update is echter alleen beschikbaar voor de bedrade versie van de camera.

Het aanbod van beveiligingscamera’s die geschikt zijn voor HomeKit is op één hand te tellen, maar vandaag is daar een nieuwe optie bij gekomen. De eerder aangekondigde Logitech Circle 2-camera heeft dankzij een software-update nu ondersteuning voor HomeKit. Goed om te weten is dat dit alleen geldt voor de bedrade versie van de camera.

Logitech Circle 2 met kabel

Logitech Circle 2 met HomeKit

De Logitech Circle 2 is de opvolger van de allereerste generatie Logi Circle-camera en heeft een aantal verbeteringen. Zo kun je de camera op allerlei manieren bevestigen en heeft hij een kijkhoek van 180 graden. Toen de camera in juni aangekondigd werd, was al bekend dat de camera ondersteuning zou bieden voor HomeKit dankzij een update die op een later moment beschikbaar zou komen. Vandaag heeft Logitech deze update vrijgegeven. Om de update uit te voeren, open je de Circle-app, tik je op Instellingen, gevolgd door Meer instellingen. Kies daarna voor Update firmware en volg de stappen op het scherm. Op de website van Logitech vind je meer instructies voor het installeren van een update.

Bekijk ook

Logitech Circle 2-beveiligingscamera werkt met HomeKit

De Logitech Circle 2 is een nieuwe beveiligingscamera met HomeKit, die op meerdere manieren te bevestigen is.

Na het installeren van de update is de Circle 2-camera geschikt voor HomeKit. Het voordeel hiervan is dat je de camera kunt aansturen via de Woning-app en dat je deze ook kan koppelen met andere HomeKit-accessoires, waaronder je verlichting of je HomeKit-geschikte thermostaat. Belangrijk voor de HomeKit-ondersteuning van de Circle 2-camera is dat deze alleen toegevoegd is aan de bedrade versie. Volgens Logitech is het een vereiste van HomeKit om altijd ingeschakeld te zijn, waardoor dus alleen de bedrade versie met HomeKit werkt.

De Logitech Circle 2 is onder andere via MediaMarkt en Coolblue te bestellen met een prijs vanaf €199. In oktober moet deze camera ook te koop zijn bij de online Apple Store.

Mocht je benieuwd zijn naar een andere HomeKit-geschikte camera, dan kun je de D-Link Omna 180 Cam HD overwegen. Deze is beschikbaar bij de Apple Store en kost €229,95. In onze review van de D-Link Omna lees je meer over de voor- en nadelen van deze beveiligingscamera.

Bekijk ook

Review: D-Link Omna 180 Cam HD is een beveiligingscamera met HomeKit

De D-Link Omna 180 Cam HD is de eerste beveiligingscamera voor binnenshuis die samenwerkt met HomeKit. Hoe goed werkt dit samen en levert de camera goede beeldkwaliteit? Wij probeerden hem uit.

HomeKit

Ontdek alles wat je met HomeKit kunt doen, Apple's overkoepelende systeem voor slimme apparaten in huis. HomeKit en de Woning-app zijn de basis van Apple's smart home-platform, waarin je slimme lampen, deursloten, sensoren, raambekleding, camera's en meer aan elkaar kan koppelen en met elkaar kan laten samenwerken. Apparaten met HomeKit-ondersteuning werken ook met Siri. Bovendien werken accessoires die geschikt zijn voor de de smart home-standaard Matter ook compatibel met HomeKit en de Woning-app. Onze belangrijkste artikelen over HomeKit en smart home, overzichtelijk op een rijtje.

HomeKit

Reacties: 4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.