Logitech Circle 2 met kabel

Logitech Circle 2-beveiligingscamera nu ook geschikt voor HomeKit

Logitech heeft vandaag een update vrijgegeven voor de Logitech Circle 2-beveiligingscamera, waardoor deze nu werkt met HomeKit. De update is echter alleen beschikbaar voor de bedrade versie van de camera.

Het aanbod van beveiligingscamera’s die geschikt zijn voor HomeKit is op één hand te tellen, maar vandaag is daar een nieuwe optie bij gekomen. De eerder aangekondigde Logitech Circle 2-camera heeft dankzij een software-update nu ondersteuning voor HomeKit. Goed om te weten is dat dit alleen geldt voor de bedrade versie van de camera.

Logitech Circle 2 met kabel

Logitech Circle 2 met HomeKit

De Logitech Circle 2 is de opvolger van de allereerste generatie Logi Circle-camera en heeft een aantal verbeteringen. Zo kun je de camera op allerlei manieren bevestigen en heeft hij een kijkhoek van 180 graden. Toen de camera in juni aangekondigd werd, was al bekend dat de camera ondersteuning zou bieden voor HomeKit dankzij een update die op een later moment beschikbaar zou komen. Vandaag heeft Logitech deze update vrijgegeven. Om de update uit te voeren, open je de Circle-app, tik je op Instellingen, gevolgd door Meer instellingen. Kies daarna voor Update firmware en volg de stappen op het scherm. Op de website van Logitech vind je meer instructies voor het installeren van een update.

Na het installeren van de update is de Circle 2-camera geschikt voor HomeKit. Het voordeel hiervan is dat je de camera kunt aansturen via de Woning-app en dat je deze ook kan koppelen met andere HomeKit-accessoires, waaronder je verlichting of je HomeKit-geschikte thermostaat. Belangrijk voor de HomeKit-ondersteuning van de Circle 2-camera is dat deze alleen toegevoegd is aan de bedrade versie. Volgens Logitech is het een vereiste van HomeKit om altijd ingeschakeld te zijn, waardoor dus alleen de bedrade versie met HomeKit werkt.

De Logitech Circle 2 is onder andere via MediaMarkt en Coolblue te bestellen met een prijs vanaf €199. In oktober moet deze camera ook te koop zijn bij de online Apple Store.

Mocht je benieuwd zijn naar een andere HomeKit-geschikte camera, dan kun je de D-Link Omna 180 Cam HD overwegen. Deze is beschikbaar bij de Apple Store en kost €229,95. In onze review van de D-Link Omna lees je meer over de voor- en nadelen van deze beveiligingscamera.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 september 2017, 9:42
Categorie Accessoires
Onderwerpen beveiligingscamera, homekit, logitech

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.