iPhone X/8 vergeleken met iPhone 2G.

‘iPhone X en iPhone 8 preorder vanaf 15 september, levering vanaf 22 september’

De iPhone 8 pre-order gaat op 15 september van start bij meerdere providers, zeggen bronnen. De eerste leveringen zijn op 22 september.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Apple gaat de nieuwe iPhones op 12 september onthullen, maar wanneer begint de iPhone 8 pre-order? Volgens een Duitse website bereiden meerdere providers zich voor op een pre-order op 15 september, waarna de eerste leveringen op 22 september plaatsvinden. Dit is ook de datum die onze bron over de iPhone X noemde.

Update september 2017: Inmiddels kun je de iPhone 8 Plus en de iPhone 8 kopen en kun je zelf ervaren hoe het zit met de nieuwe functies.

iPhone 8 pre-order

iPhone 8 pre-order op 15 september

Apple zou volgens onze bron nog steeds een iPhone 8 willen onthullen. Dit zou niet het nieuwe topmodel zijn, maar het gewone model, als opvolger van de iPhone 7. Onze bron noemde al de data van 15 en 22 september, en nu blijkt dat meerdere providers zich daarop voorbereiden.

De iPhone 8 pre-order begint volgens graafwerk van de Duitse website Macerkopf op 15 september. Op 22 september zullen dan de eerste toestellen worden uitgeleverd. Dit zou ook gelden voor het nieuwe topmodel, de iPhone X.

Er zijn ook nog andere redenen om aan 15 september te denken. Als je namelijk even logisch redeneert en naar eerdere iPhone-lanceringen kijkt, kom je op 15 september uit:

 • iPhone 5 (2012):
  Aankondiging 10 september, pre-order 14 september, uitlevering 21 september
 • iPhone 5s (2013):
  Aankondiging 10 september, ging direct in de verkoop
 • iPhone 6 / iPhone 6 Plus (2014):
  Aankondiging 9 september, pre-order 12 september, uitlevering 19 september
 • iPhone 6s / iPhone 6s Plus (2015):
  Aankondiging 9 september, pre-order 12 september, uitlevering 25 september
 • iPhone 7 / iPhone 7 Plus (2016):
  Aankondiging 7 september, pre-order 9 september, uitlevering 16 september

iPhone X en iPhone 8 pre-order ook in Nederland

Nederland zit volgens onze bron (die werkt bij een grote telecomprovider) in de eerste groep landen en dat houdt in dat je op vrijdagochtend 15 september je bestelling kunt plaatsen. Het gaat dus om de vrijdag meteen na het media-evenement. Hoe laat? Dat is even afwachten. Voorgaande jaren was het om 9:01 uur ‘s ochtends tijd om je bestelling te plaatsen, maar Apple zou de tijdstippen ook wereldwijd op elkaar kunnen afstemmen waardoor iedereen wereldwijd op hetzelfde tijdstip de nieuwe iPhones kan bestellen.

Een week later kun je je iPhone X of iPhone 8 pre-order dan ophalen in de Apple Store, of thuis laten bezorgen. Het lijkt erop dat alle drie modellen (de hierboven genoemde en het 8 Plus-model) deze maand nog beschikbaar komen, ondanks aanhoudende productieproblemen. Al kunnen de voorraden van de meest populaire modellen aanvankelijk wel beperkt zijn. Bereid je dus alvast voor, door na te denken welk model jij het liefst wilt bestellen (mocht je dat van plan zijn).

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 september 2017, 17:10
Categorie Achtergrond
Onderwerpen iPhone 8, iPhone X

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.