LiFX tv-strip met meerdere kleuren

LiFX brengt tv-lichtslang en kaarslamp met meerdere kleuren uit

LiFX is een merk waar je minder vaak iets van hoort. Maar ze hebben toch unieke producten, zoals lampen die geen aparte hub nodig hebben. Nu komen er weer twee nieuwe producten aan: een lichtstrip, speciaal voor de tv en een kaarslamp, die meerdere kleuren tegelijk kan uitstralen.

Het bijzondere van LiFX is niet alleen de hub-loze werking, maar ook het feit dat de lampen meerdere kleuren tegelijk kunnen tonen. Zo kun je bij de LED-strip een kleurverloop laten zien, terwijl bij andere merken steeds maar één van de 16 miljoen kleuren tegelijk vertoond wordt. De nieuwe producten komen in oktober op de markt.

LiFX Z TV Light Strip voor televisie

De lichtslang is speciaal gemaakt om achter een tv te plakken. Deze maakt gebruik van de ‘Polychrome Technology’ van LiFX, waardoor je meerdere kleuren tegelijk kunt zien. De LiFX Z TV Light Strip gaat rond de €70 kosten.

LiFX tv-strip met meerdere kleuren

Veel mensen gebruiken een dergelijke lichtstrip achter de tv, zodat de verlichting op de muur is aangepast aan wat er op het scherm wordt vertoond. Dat ziet er niet alleen gezelliger uit, maar zou ook minder belastend zijn voor je ogen. De verklaring daarvan is dat er minder contrast is met het scherm.

Bekijk ook

Meteen sfeer: dit zijn de beste ledstrips met HomeKit

Met een ledstrip of lichtslang kun je gemakkelijk meer sfeer in je huis brengen. In deze gids vertellen wij je over de beste lichtslangen en lightstrips voor binnenshuis en buiten. We geven daarbij voorrang aan ledstrips met HomeKit, omdat je die het makkelijkst met je Apple-apparatuur kunt aansturen. Ideaal voor wat sfeer, ongeacht het seizoen!

LiFX kaarslamp

Daarnaast komt er een kaarslamp van LiFX, bedoeld voor kleinere lampen. Op dat gebied is er nog niet zoveel verkrijgbaar. Ook deze lamp kan meerdere kleuren tegelijk uitstralen, dankzij de ‘Polychrome Technology’. Dit is al eerder gebruikt in andere andere producten van de fabrikant, maar nog nooit in een lampje. Je kunt dus rozerood aan de ene kant doen en blauw aan de andere kant, zoals op de foto te zien is. Verder zitten er speciale effecten in, zoals flikkering om een kaars te imiteren.

De LiFX Candle Color staat gepland voor oktober en heeft een verwachte verkoopprijs van rond de €45.

LiFX Candle Color

LiFX ging van start op Kickstarter en was een van de eerste concurrenten van Philips Hue. Sindsdien heeft het bedrijf zich vooral gespecialiseerd in speciale producten, zoals de LiFX Tile wandpanelen, die vergelijkbaar zijn met de Nanoleaf. Lees ook onze LiFX review, met meer informatie over ervaringen en dingen waar je rekening mee moet houden.

Bekijk ook

Review: LIFX-lampen, de slimme lampen zonder bridge

Met LIFX-lampen met HomeKit kun je heel eenvoudig van start gaan met slimme verlichting of je smart home uitbreiden. Hoe goed werken deze lampen en wat is de kwaliteit van het licht? Je leest het in deze review van de LIFX Mini-lampen.

Het bijzondere is dat LiFX geen hub vereist, maar dat elke lamp zelf de technologie bevat om verbinding te maken met je Wi-Fi. Tijdens het testen merkten we dan ook dat deze lampen erg stabiel zijn en een goed bereik hebben. Binnenin zitten meerkleurige LED’s die je afzonderlijk kunt instellen. Daarmee kun je bijvoorbeeld ook een verlicht accent op de muur vertonen, terwijl de andere kant warm geel licht verspreidt.

Een LiFX-lamp is vanaf ongeveer 25 euro verkrijgbaar en de al bestaande LiFX Z LED-strip ligt voor rond de 90 euro in de winkel. Je vindt deze producten ook bij gespecialiseerde winkels zoals Beaumotica en 50five.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Smart Home

Maak van je huis een smart home met allerlei slimme accessoires. Dit kunnen bijvoorbeeld slimme lampen, deursloten, speakers, stekkers, televisies en andere verbonden apparaten zijn. Door deze te automatiseren en met elkaar samen te laten werken, kun je je huis op een slimme manier inrichten, bijvoorbeeld met HomeKit.

Smart Home
4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.