App voor Interactieve TV van KPN.

KPN stopt in 2022 met het 3G-netwerk

KPN trekt over vier jaar de stekker uit het 3G-netwerk. Vanaf januari 2022 kun je niet meer internetten via het 3G-netwerk van KPN. 2G blijft wel nog behouden. Wat betekent dit voor oudere iPhones?

KPN stopt met 3G in 2022

De huidige iPhones kunnen allemaal verbinding maken met 4G, maar voor oudere toestellen is dat niet mogelijk. iPhone-gebruikers die in 2022 nog een ouder model hebben, moeten daarom vanaf dat moment een stapje terug doen als ze bij KPN zitten. Vandaag heeft KPN namelijk laten weten dat ze in januari 2022 de stekker trekken uit het 3G-netwerk. Dit zal voor de meeste mensen echter geen problemen opleveren.


Ben je op zoek naar een goedkope iPhone? We hebben enkele handige tips voor je op een rijtje gezet.

Volgens KPN zit inmiddels 95% van de KPN-klanten op het 4G-netwerk en dat wordt volgens de provider de komende tijd alleen maar meer. Nieuwe toestellen zijn standaard uitgerust met 4G en ook de bundels bij KPN leveren 4G-snelheden. Voor mensen die nu nog steeds een slechte 4G-dekking bij KPN hebben is het stopzetten mogelijk ook goed nieuws. KPN gaat de vrijgekomen 3G-capaciteit gebruiken om het 4G-netwerk verder te verbeteren. In alle andere gevallen val je vanaf 2022 terug op het tragere 2G-netwerk.

Momenteel dekt het netwerk van KPN volgens metingen ongeveer 96% van de inwoners. Vooral in het oosten en zuidoosten zijn er nog enkele gebieden waar de dekking iets minder kan zijn. Daarnaast zijn er ook al gebieden waar KPN 4G+ aanbiedt. Bovendien is KPN ook al bezig om de 5G-netwerken te testen in enkele Nederlandse steden. Het duurt echter waarschijnlijk nog tot 2022 voordat het 5G-netwerk opgezet kan worden, omdat de daarvoor bestemde frequentie nog in gebruik is.

Ook Vodafone stopt met 3G
Vodafone stopt in 2020 met 3G, zo kondigde het bedrijf eind vorig jaar aan. Zit je bij KPN, dan heb je minstens een iPhone 5s nodig om overal via 4G te kunnen internetten. In sommige gebieden kan dat ook met de iPhone 5, omdat ze daar een andere frequentie gebruiken. VoLTE, oftewel bellen via 4G, vereist echter minimaal een iPhone 6. Als je belt via het 4G-netwerk, kun je op dezelfde snelheid tegelijkertijd blijven internetten. Met een toestel ouder dan de iPhone 6 is dat niet mogelijk. Mocht je nu alvast op zoek willen gaan naar een nieuwe iPhone, check dan onze iPhone vergelijker, waarin we de huidige iPhone-modellen naast elkaar zetten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 juli 2018, 13:50
Bron Bron Telecompaper
Categorie Providers
Onderwerpen 3G, kpn
Devices iPhone 3G, iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 4s, iPhone 5, iPhone 5c
13 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.