iPhone 7 review: met de audio-adapter kun je je favoriete oordopjes aansluiten

Overstappers van oudere iPhones opgelet: ‘3,5mm-adapter niet meer meegeleverd’

2018 iPhones mogelijk zonder koptelefoonadapter

Gebruik je nu nog een iPhone 6, iPhone 6s, iPhone SE of ouder en ben je van plan om eind dit jaar over te stappen op een nieuwe iPhone? De kans is dan groot dat je er nog een extra adaptertje bij moet halen of op een andere manier naar je muziek moet luisteren. De koptelefoonadapter wordt mogelijk niet meer standaard meegeleverd met de aankomende iPhones.

Twee jaar geleden maakte Apple in ogen van velen een controversiële beslissing: de standaard koptelefoonaansluiting werd verwijderd uit de iPhone 7. Inmiddels weten we niet meer beter en zijn we gewend geraakt aan draadloze oordopjes en de meegeleverde koptelefoonadapter. Die adapter krijg je al sinds de iPhone 7 bij elke nieuwe iPhone, maar er zijn opnieuw aanwijzingen dat daar dit jaar verandering in komt bij de komst van de 2018 iPhones.

‘Koptelefoonadapter niet meer meegeleverd’

Analisten bij Barclays beweren dat de €9 kostende adapter voor standaard koptelefoons niet meer meegeleverd wordt bij de 2018 iPhones. Zij zouden dit vernomen hebben van Cirrus Logic, een leverancier van deze Lightning-adapter. Analisten voorspelden eerder al dat je deze adapter vanaf dit jaar niet standaard bij de nieuwste iPhones krijgt. Dat kan vooral lastig zijn voor mensen die van een oudere iPhone overstappen.

De iPhone 6, iPhone 6s en iPhone SE zijn één van de latere modellen waar nog wel een koptelefoonaansluiting in zit. Veel gebruikers van deze modellen zullen dit jaar overwegen om over te stappen naar een nieuwe iPhone. Geldt dat voor jou ook, dan moet je er dus rekening mee houden dat de kans groot is dat je nog eens €9 extra moet betalen voor de adapter, mocht je graag muziek willen luisteren via je eigen koptelefoon.

Adapter voor Lightning naar oudere koptelefoons.

Andere opties zijn om gebruik te maken van de meegeleverde EarPods met Lightning-aansluiting, een nieuwe Lightning-koptelefoon te kopen of over te stappen op draadloos. De AirPods zijn een veelgeliefde optie onder Apple-gebruikers, waar later dit jaar nog een vernieuwde versie van verwacht wordt.

Of dit straks ook geldt voor de nieuwe iPad Pro, blijkt niet uit het nieuwe verslag. Volgens geruchten heeft de nieuwe iPad Pro voor het eerst ook geen koptelefoonaansluiting meer. Het grote verschil is echter dat Apple hier ook geen standaard oordopjes meegeeft, waardoor je dus altijd moet terugvallen op je eigen koptelefoon.

iCulture peilt over koptelefoonaansluiting
Eerder dit voorjaar hielden we een peiling op iCulture over de koptelefoonaansluiting. Destijds gaf 56% aan de aansluiting niet te missen, tegenover 23% die hem wel nog regelmatig mist. 13% gaf aan nog een iPhone met koptelefoonaansluiting te gebruiken. Voor hen lijkt er dus niets anders op te zitten om zelf de adapter in huis te halen of om op een andere manier naar je favoriete muziek te luisteren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 augustus 2018, 9:51
Bron Bron MacRumors
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen 2018 iPhone, koptelefoon
Devices iPhone 2018, iPhone XR, iPhone XS, iPhone XS Max
33 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.