Uitgelicht
Apple's maart 2024-aankondigingen
Toon of verberg de lijst met posts

Overstappers van oudere iPhones opgelet: ‘3,5mm-adapter niet meer meegeleverd’

2018 iPhones mogelijk zonder koptelefoonadapter
Gebruik je nu nog een iPhone 6, iPhone 6s, iPhone SE of ouder en ben je van plan om eind dit jaar over te stappen op een nieuwe iPhone? De kans is dan groot dat je er nog een extra adaptertje bij moet halen of op een andere manier naar je muziek moet luisteren. De koptelefoonadapter wordt mogelijk niet meer standaard meegeleverd met de aankomende iPhones.

Twee jaar geleden maakte Apple in ogen van velen een controversiële beslissing: de standaard koptelefoonaansluiting werd verwijderd uit de iPhone 7. Inmiddels weten we niet meer beter en zijn we gewend geraakt aan draadloze oordopjes en de meegeleverde koptelefoonadapter. Die adapter krijg je al sinds de iPhone 7 bij elke nieuwe iPhone, maar er zijn opnieuw aanwijzingen dat daar dit jaar verandering in komt bij de komst van de 2018 iPhones.

‘Koptelefoonadapter niet meer meegeleverd’

Analisten bij Barclays beweren dat de €9 kostende adapter voor standaard koptelefoons niet meer meegeleverd wordt bij de 2018 iPhones. Zij zouden dit vernomen hebben van Cirrus Logic, een leverancier van deze Lightning-adapter. Analisten voorspelden eerder al dat je deze adapter vanaf dit jaar niet standaard bij de nieuwste iPhones krijgt. Dat kan vooral lastig zijn voor mensen die van een oudere iPhone overstappen.

De iPhone 6, iPhone 6s en iPhone SE zijn één van de latere modellen waar nog wel een koptelefoonaansluiting in zit. Veel gebruikers van deze modellen zullen dit jaar overwegen om over te stappen naar een nieuwe iPhone. Geldt dat voor jou ook, dan moet je er dus rekening mee houden dat de kans groot is dat je nog eens €9 extra moet betalen voor de adapter, mocht je graag muziek willen luisteren via je eigen koptelefoon.

Adapter voor Lightning naar oudere koptelefoons.

Andere opties zijn om gebruik te maken van de meegeleverde EarPods met Lightning-aansluiting, een nieuwe Lightning-koptelefoon te kopen of over te stappen op draadloos. De AirPods zijn een veelgeliefde optie onder Apple-gebruikers, waar later dit jaar nog een vernieuwde versie van verwacht wordt.

Of dit straks ook geldt voor de nieuwe iPad Pro, blijkt niet uit het nieuwe verslag. Volgens geruchten heeft de nieuwe iPad Pro voor het eerst ook geen koptelefoonaansluiting meer. Het grote verschil is echter dat Apple hier ook geen standaard oordopjes meegeeft, waardoor je dus altijd moet terugvallen op je eigen koptelefoon.

Bekijk ook

Gerucht: 'iPad Pro 2018 krijgt kleinere afmetingen en heeft geen 3,5mm-poort'

Er zijn nieuwe geruchten opgedoken over de iPad Pro 2018. Zowel de formaten van 10,5" als 12,9" zullen kleiner worden en er zit geen 3,5mm aansluiting meer in voor oortjes. Dat zegt de doorgaans betrouwbare Japanese site Macotakara.

iCulture peilt over koptelefoonaansluiting
Eerder dit voorjaar hielden we een peiling op iCulture over de koptelefoonaansluiting. Destijds gaf 56% aan de aansluiting niet te missen, tegenover 23% die hem wel nog regelmatig mist. 13% gaf aan nog een iPhone met koptelefoonaansluiting te gebruiken. Voor hen lijkt er dus niets anders op te zitten om zelf de adapter in huis te halen of om op een andere manier naar je favoriete muziek te luisteren.

Bekijk ook

iCulture peilt: Anderhalf jaar zonder koptelefoonaansluiting, mis jij hem nog?

Het is inmiddels 1,5 jaar geleden dat Apple afscheid genomen heeft van de koptelefoonaansluiting in de iPhone. Mis jij de 3,5mm-aansluiting nog of ben je inmiddels overgestapt naar draadloos luisteren of een alternatieve methode?

Reacties: 33 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.