iPad Pro met Face ID

Gerucht: ‘iPad Pro 2018 krijgt kleinere afmetingen en heeft geen 3,5mm-poort’

Er zijn nieuwe geruchten opgedoken over de iPad Pro 2018. Zowel de formaten van 10,5" als 12,9" zullen kleiner worden en er zit geen 3,5mm aansluiting meer in voor oortjes. Dat zegt de doorgaans betrouwbare Japanese site Macotakara.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Kleinere iPad Pro 2018

Apple’s aanstaande modellen voor de iPad Pro zijn kleiner dan ooit. De 12,9″ iPad Pro wordt op alle fronten een kopje kleiner: die gaat volgens de Japanners van 305,7 x 220,6 x 6,9 mm naar 280,0 x 215,0 x 6,4 mm. Het lijkt erop dat Apple vooral het formaat van deze grootste iPad wilde terugbrengen. De lengte neemt maar liefst twee centimeter af. Uiteraard blijft het scherm wel hetzelfde, maar de behuizing wordt kleiner en de randen rondom het scherm zijn smaller. Bij het 10,5″ model zijn de wijzigingen wat minder dramatisch: deze gaat in grootte van 250,6 x 174,1 x 6,1 mm naar 247,5 x 178,7 (nee, geen typefout) x 6,0 mm gaan. Deze wordt dus 3 millimeter korter en een tikje dunner, maar gek genoeg wel iets breder.


Het sluit allemaal mooi aan op eerdere geruchten dat Apple deze iPad-modellen een edge-to-edge scherm wil geven, vergelijkbaar met de iPhone X.

iPad Pro met Face ID

iPad Pro 2018 zonder 3,5 mm aansluiting

Ook zou Apple van plan zijn om de 3,5mm koptelefoonaansluiting achterwege te laten. Macotakara zegt dat Apple geen Lightning-naar-3,5mm-adapter meelevert, zoals je bij de iPhone krijgt. Uiteraard zal er wel een Lightning-oplaadkabel in de doos zitten.

De website claimt verder dat de nieuwe Pro’s Face ID zullen ondersteunen, maar denkt dat het alleen in portretmodus werkt. Dat zou onhandig zijn, want veel mensen gebruiken de iPad in liggende stand, vooral in combinatie met een toetsenbord.

Apple zou van plan zijn om de Smart Connector te verplaatsen van de zijkant naar “onderaan de achterkant” van de iPad, vlakbij de Lightning-poort. Ook dat kan gevolgen hebben voor mensen die nu een toetsenbordhoes gebruiken. Volgens Macotakara zou Apple van plan zijn om het Smart Keyboard voor de iPad Pro te wijzigen, waardoor je de iPad voortaan in portretstand moet gebruiken.

De iPad Pro 2018 wordt in het najaar verwacht, samen met andere producten die we nog in 2018 verwachten.

Revisiegeschiedenis:

  • 2018 - 28 juli: Beoogde afmetingen gecheckt en iPad met de grootste wijzigingen vooraan gezet in het artikel. Toegevoegd dat er ongetwijfeld wél een Lightning-kabel wordt meegeleverd (maar geen adapter).

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 augustus 2018, 16:12
Bron Bron Macotakara
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen ipad pro, koptelefoon
Device iPad Pro

iPad Pro

De iPad Pro is Apple's professionele tablet. Het is de grootste en meest uitgebreide iPad, bedoeld voor zakelijk en creatief gebruik. De iPad Pro is er in twee formaten: 11- en 12,9-inch. Lees alles over de verschillende generaties iPad Pro, geschikte accessoires, prijzen en meer.

iPad Pro
12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.