Apple Store workshop met iPads

iPad blijft ook in 2018 de bestverkochte tablet

Wereldwijd is de verkoop van tablets 13,5 procent ingezakt, maar Apple doet niet mee aan die trend: het gaat beter dan ooit met de iPad.

iPad staat op nummer 1

De hoogtijdagen van de iPad leken een jaartje of twee geleden wel voorbij, maar de tablet van Apple is bezig met een opmerkelijke comeback. Sinds de komst van de Pro’s en de goedkopere 9,7-inch iPad is er sprake van groei en dat is ook te merken aan de cijfers. Wereldwijd zakte de verkoop van tablets in het tweede kwartaal van dit jaar met 13,5 procent. Apple zag het marktaandeel echter stijgen, zo blijkt uit cijfers van IDC.


Bij andere tabletfabrikanten ziet de toekomst er somberder uit. De verkoop van Samsung-tablets is sinds 2016 niet meer gegroeid. Bij Apple is sinds de overstap naar het nieuwe assortiment werpt z’n vruchten af. Er werden vorig kwartaal 11,5 miljoen iPads verscheept en dat is een groei van 0,9% per jaar. Dat is heel weinig, maar het was genoeg om te zorgen dat Apple doorschoot naar 34,9 procent marktaandeel wereldwijd. Een jaar geleden stond Apple’s marktaandeel nog op 29,9 procent.

IDC tablet marktaandeel

Samsung heeft concurrentie van Chrome-tablets

De marktonderzoekers van IDC denken dat het komt door de focus op onderwijs en vernieuwingen in iOS. Samsung staat op plek twee met 5 miljoen tablets (15,5% marktaandeel), al zal er de komende weken wel iets verbetering optreden door de introductie van de nieuwe Galaxy Tab S-serie. “Dit zal op de lange termijn echter weinig voor Samsung doen, omdat het concurrentie kan verwachten van Chrome-tablets met afneembaar toetsenbord”, denken de onderzoekers. Samsung’s nieuwe tablets zijn dan ook niet zozeer een bedreiging voor de iPad, maar vooral voor andere tabletmakers.

IDC Marktaandeel iPad

Huawei staat op de derde plek met 3,4 miljoen stuks (10,3% marktaandeel). Ook bij Huawei was een groei te zien, namelijk met 7,7%. Maar de tablets worden vooral verkocht in China en we zullen daarom niet zo snel ‘overal’ Huawei-tablets gaan zien. In de top 5 staan verder nog Lenovo en Amazon met respectievelijk 2,0 en 1,6 miljoen stuks.

Onze voorspelling dat 2018 een topjaar wordt voor de iPad lijkt daarom uit te komen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 augustus 2018, 8:28
Categorie iDevices
Onderwerpen ipad, marktaandeel, verkoopcijfers
5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.