iculture-peilt
iCulture Peilt
iCulture: Peilt

iCulture peilt: Anderhalf jaar zonder koptelefoonaansluiting, mis jij hem nog?

Het is inmiddels 1,5 jaar geleden dat Apple afscheid genomen heeft van de koptelefoonaansluiting in de iPhone. Mis jij de 3,5mm-aansluiting nog of ben je inmiddels overgestapt naar draadloos luisteren of een alternatieve methode?

In het najaar bracht Apple de iPhone 7 uit, een controversieel toestel. Niet omdat de traditionele thuisknop vervangen werd door een vaste homeknop (dat ook…), maar omdat Apple als eerste smartphonefabrikant een einde maakte aan de traditionele koptelefoonaansluiting. Maar anderhalf jaar later missen wij de 3,5mm-aansluiting eigenlijk nauwelijks.

iCulture peilt over koptelefoonaansluiting

De iPhone 7 was de eerste iPhone zonder koptelefoonaansluiting en ook de modellen daarna zoals de iPhone 8 en de iPhone X moeten het zonder deze aansluiting doen. Apple heeft bij de introductie van de iPhone 7 vol ingezet op draadloos, want tegelijkertijd kondigde Apple de AirPods aan. Als alternatief noemde Apple de Lightning-aansluiting, maar het aantal koptelefoons en oordopjes met deze aansluiting speelt vooralsnog een marginale rol. Wij plaatsten destijds een overzicht met koptelefoons en oordopjes met Lightning-aansluiting.

De grote vraag is echter of jullie na 1,5 jaar de koptelefoonaansluiting nog missen? Of blijkt Apple’s gelijk en kunnen we prima zonder 3,5mm-aansluiting op een smartphone, nu ook andere fabrikanten Apple’s voorbeeld gevolgd hebben? Deel je mening in onderstaande poll!


Zie je de poll niet? Invullen kan ook hier.

Onze redactie mist de koptelefoonaansluiting in ieder geval niet. We zijn inmiddels overgestapt op draadloze alternatieven, waaronder Apple’s eigen AirPods of de Bose QC-35. Voor ons is het grote voordeel van draadloos dat je de oordopjes of koptelefoon ook meteen kan gebruiken op al je andere apparaten. De door Apple meegeleverde Lightning-EarPods gebruiken wij zelf niet (meer), ook omdat die alleen werken op iPhone en iPad. De koptelefoonadapter halen we alleen nog tevoorschijn voor accessoires met koptelefoonaansluiting. Helaas zijn er al een paar kwijtgeraakt.

Of Apple verder nog plannen heeft om de koptelefoonaansluiting/3,5mm op andere apparaten te verwijderen, weten we nog niet. De meest recente iPad is nog steeds voorzien van een 3,5mm-aansluiting en ook alle recente Macs en MacBooks hebben gewoon nog een koptelefoonaansluiting. Wie weet komt hier dit jaar verandering in, want Apple heeft volgens geruchten meerdere nieuwe iPads op de planning staan.

In de reacties bij onze eerdere artikelen over oordopjes lezen we altijd positieve feedback over de AirPods, dus die lijken een schot in de roos. Ben jij ook al overgestapt naar AirPods of ga je nog AirPods kopen?

We zijn benieuwd of jouw luistergedrag veranderd is sinds Apple de koptelefoonaansluiting verwijderd heeft. Laat je mening achter in de reacties!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 maart 2018, 15:02
Categorie iDevices
Onderwerpen iculture peilt, koptelefoon
Devices AirPods, iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X

Actuele iPhone 7 deals

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.