Gaap-emoji, wafel en meer.

Deze 230 nieuwe emoji komen later dit jaar naar je iPhone en iPad

Luiaard, gaap-emoji, rolstoelgebruiker en meer

Het Unicode Consortium heeft weer de jaarlijkse lijst van nieuwe emoji bekendgemaakt. Dit jaar gaat het om maar liefst 230 nieuwe emoji, waaronder een luiaard, een gaap-emoji en veel emoji die te maken hebben met toegankelijkheid.

Ieder jaar rond februari komt het Unicode Consortium met een lijst naar buiten van emoji die later in het jaar toegevoegd worden. Nadat eerder al de emoji-kandidaten voor 2019 bekend waren, is nu de definitieve lijst bekendgemaakt. Bedrijven als Apple en Google brengen deze emoji later naar de verschillende platformen. Dat betekent dat je deze 230 nieuwe emoji (inclusief huidskleurcombinaties) later dit jaar vind in iOS 13.1 of iOS 13.2 op je iPhone en iPad.

Emoji voor 2019

De lijst is dit jaar extra bijzonder. Er zit namelijk een groot aantal emoji bij die door Apple zijn ingediend. Het gaat om een reeks emoji die te maken hebben met toegankelijkheid. Het gaat bijvoorbeeld om het oor met gehoorapparaat, een doof persoon, een blindengeleidehond en mensen in rolstoelen. Tot op heden zijn dergelijke emoji nog niet beschikbaar, maar daar komt eind dit jaar dus verandering in. Daarnaast komen er ook meer combinaties voor stelletjes, waaronder genderneutrale emoji.

Qua nieuwe gezichtjes blijft de aanvulling bescheiden. De enige nieuwe toevoeging is het gapende gezichtje. Ook komt er een handje bij met samengeknepen vingers (om aan te duiden hoe klein iets is?) en komen er talloze nieuwe dieren en etenswaren bij, zoals de luiaard, knoflook en wafel. Tot slot kun je nog nieuwe voorwerpen verwachten, zoals een jojo en een smeltend ijsblokje.

Alle nieuwe emoji van 2019.

De nieuwe emoji van 2019, officieel Emoji 12.0, kun je later dit jaar verwachten in iOS 13, macOS 10.15 en watchOS 6. Je moet dus nog even geduld hebben voordat je iemand een gapend gezichtje kan sturen. Overigens is het design zoals in de afbeelding nog niet definitief. Apple gaat hier de komende maanden nog zijn eigen sausje overheen gieten, al is uit de afgelopen jaren gebleken dat Apple’s ontwerp nauwelijks afwijkt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Emoji

Emoji zijn kleine afbeeldingen in je toetsenbord. Ze worden gebruikt om een bepaalde emotie over te brengen in bijvoorbeeld een berichtje, tweet of een online post. Er zijn duizenden soorten emoji: van smileys met allerlei gezichtsuitdrukkingen tot eten, voorwerpen, beroepen en nog veel meer. Er zijn ook emoji in allerlei huidskleuren, haarkleuren en geslachten. Elk jaar komen er weer tientallen nieuwe emoji bij, bepaalt door het Unicode Consortium.

Emoji
6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.