Kia elektrische auto

Gerucht: ‘Kia-fabriek gaat Apple Car maken’

Hyundai zou plannen hebben om een bestaande fabriek van Kia te gebruiken om de Apple Car te bouwen. Het gaat om een locatie in Georgia, USA.

De informatie is afkomstig uit Korea, waar Hyundai gevestigd is. Hyundai heeft eerder bevestigd dat ze in gesprek zijn met Apple over het bouwen van de Apple Car. De werkzaamheden zouden daarbij volgens de nieuwe informatie worden overgeheveld naar dochterbedrijf Kia, waardoor productie op Amerikaans grondgebied mogelijk wordt. Kia heeft een fabriek in West Point, Georgia. Aanvankelijk zou Hyundai (Koreaans voor ‘moderniteit’) een leidende rol spelen in de uitvoering van het project, maar volgens eDaily neemt Kia dit over. Hyundai zou niet de juiste partner zijn vanwege de sterke behoefte om het eigen merk naar voren te schuiven voor elektrische auto’s.

‘Kia bouwt Apple Car’

Hyundai zou niet een OEM-fabriek voor Apple’s eigen auto’s willen worden. Het bedrijf zou volgens eDaily nog op z’n hoede zijn omdat er nog geen contract is getekend. Daarom is het des te opmerkelijker dat Hyundai eerder onthulde dat er gesprekken gaande zijn tussen Apple en diverse autofabrikanten. Later werd die bewering weer ingetrokken. Volgens analist Ming-Chi Kuo komt de Apple Car in 2025 op z’n vroegst. Bloomberg’s Mark Gurman denkt ook dat de auto nog wel vijf jaar kan duren. Productie in de VS kan een mogelijke samenwerking met Apple bespoedigen, al liepen eerdere plannen voor een Foxconn-fabriek in Wisconsin op niets uit.

Kia elektrische auto
De elektrische 2020 Kia Niro EV kost $40.000 in de VS.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 januari 2021, 14:37
Bron Bron eDaily
Via Via iMore
Categorie Geruchten
Onderwerpen apple car, project titan

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.