MacBook via Depositphotos

iTunes Remote-app bijgewerkt voor iPhone X en iOS 12

De iTunes Remote was een van de allerlaatste apps van Apple die nog geen update had gekregen voor de iPhone X. Tot vandaag, want een update maakt de app ook meteen geschikt voor iOS 12.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Het is vandaag de dag nauwelijks nieuws meer als een app wordt bijgewerkt voor de iPhone X. De meeste ontwikkelaars hebben dat al gedaan. En ze moeten ook wel, want Apple stelt het sinds april 2018 verplicht. Maar bij Apple zelf gaan de dingen soms langzaam. Eerder dit jaar publiceerden we een lijst van zes Apple-apps die nog niet waren aangepast voor de iPhone X en die lijst is nu weer eentje korter geworden. iTunes Remote is klaar voor de toekomst met een update die ondersteuning biedt voor de iPhone X en tegelijk zorgt dat de app blijft werken onder iOS 12. De app bleek namelijk te crashen in iOS 12 beta, zoals we zelf ook ondervonden tijdens het gebruik.

iTunes Remote-app update

Apple heeft meteen de gelegenheid aangegrepen om de app een nieuw design en een nieuw appicoontje te geven. Daarnaast is de stabiliteit van de app verbeterd. Om het te gebruiken raadt Apple aan om minimaal iTunes 12.7.5 te installeren. iTunes Remote is bedoeld om overal in huis iTunes te bedienen. Vanaf je iPhone kun je bijvoorbeeld bladeren door muziek, afspeellijsten maken en bewerken en zien welke nummers eraan komen. Ook kun je luisteren met AirPlay, luidsprekers groeperen en het volume regelen van elke luidspreker afzonderlijk. De verbinding wordt gelegd via Wi-Fi.

Bekijk ook

Deze apps van Apple zijn nog steeds niet geoptimaliseerd voor de iPhone X

Apple heeft haar eigen apps nog steeds niet allemaal bijgewerkt voor de iPhone X. iCulture maakte een inventarisatie van apps die nog steeds zwarte balken laten zien, terwijl de iPhone X al maandenlang beschikbaar is.

iTunes Remote update 2018

Heb je een Apple TV, dan kun je beter de nieuwere Apple TV Remote-app gebruiken, bedoeld voor de vierde en vijfde generatie Apple TV.

Bekijk ook

Apple TV Remote-app in gebruik nemen: zo werkt het

Dankzij de Apple TV Remote-app bedien je je Apple TV vanaf je iPhone of iPad. In deze tip leggen we je uit hoe je deze instelt en hoe je de app gebruikt. Ook lees je op welke Apple TV hij werkt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

iTunes

Lees alles over iTunes, de voormalige software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en de huidige software voor Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven? Sinds 2019 is Apple gestopt met iTunes op de Mac, maar op Windows is het programma nog altijd beschikbaar. Ook bestaat de iTunes Store nog voor het kopen van muzieknummers en albums en het aanschaffen en huren van films.

iTunes
10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.