Apple Airport Time Capsule

Apple stopt officieel met AirPort-routers

Apple is officieel gestopt met de AirPort-routers. In een verklaring geeft het bedrijf aan dat de huidige voorraad nog verkocht wordt. Daarna is het afgelopen.

AirPorts en Time Capsules verdwijnen

De AirPort Express, AirPort Extreme en de twee modellen van de AirPort Time Capsule waren lange tijd populair. Je kon gemakkelijk je netwerk mee uitbreiden en de kleinste AirPort was ook ideaal om mee te nemen op reis. Onlangs waren er nog aanwijzingen dat de AirPort Express AirPlay 2-ondersteuning gaat krijgen. Dat gaat er misschien nog steeds komen, maar veel nieuwe functies zullen er daarna niet volgen. Apple stopt er officieel mee.


In een verklaring legt het bedrijf uit:

We’re discontinuing the Apple AirPort base station products. They will be available through Apple.com, Apple’s retail stores and Apple Authorized Resellers while supplies last.

Je kunt dus nog snel naar de winkel rennen om de laatste voorraden te bemachtigen. Apple heeft de huidige producten niet afgeprijsd, maar bij andere winkels zijn er wellicht wel koopjes te halen.

Bekijk de AirPorts in de Apple Store

AirPort Express AirPlay 2

Een verrassing is het overigens niet dat Apple nu stopt. Het AirPort-team was de afgelopen tijd al grotendeels ontmanteld en er waren nog maar een paar medewerkers over die proberen om de producten nog zo lang mogelijk te ondersteunen. In januari begon Apple met de verkoop van Linksys-routers, maar ontkende toen nog dat er een eind zou komen aan de AirPort-productlijn.

Bekijk ook

Apple AirPort: alles over de verschillende AirPorts van Apple

Apple AirPorts zijn routers die je kunt gebruiken om je Wi-Fi-bereik in huis te vergroten. In dit artikel leggen we uit welke modellen AirPorts er zijn, wat de verschillen zijn en hoe je ze kunt gebruiken. Apple heeft aangegeven met de AirPorts te zullen stoppen. Is het dan nog verstandig een AirPort te kopen?

Je kunt er vanuit gaan dat Apple de producten nog wel even zal ondersteunen, maar nieuwe functies komen er niet. Voor het maken van backups van je iPhone en iPad kun je tegenwoordig iCloud gebruiken en voor backups van je Mac kun je ook een externe harddisk van een ander merk gebruiken, zoals die van Synology of Linksys. Het laatstgenoemde merk maakt producten die wel wat lijken op de witte torentjes van Apple.

Linksys Valor en AirPort

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

36 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.