iPhone SE kleuren

Apple profiteert nog steeds van Android-overstappers

Je zou misschien denken dat iedereen ondertussen z'n favoriete mobiele platform wel gevonden heeft, maar er blijken nog steeds veel mensen over te stappen van Android naar iPhone. Maar liefst 20 procent van de iPhone-kopers gebruikten voorheen een Android-toestel.

Gek op iPhone SE
De voormalige Android-gebruikers blijken vooral dol op de iPhone SE. Dat blijkt uit cijfers van Consumer Intelligence Research Partners, die 2.000 consumenten in de VS ondervroeg. In de afgelopen drie jaar is het aantal overstappers eigenlijk nauwelijks veranderd. Elk kwartaal zijn voormalige Android-gebruikers goed voor tussen de 15 en 20 procent van de verkochte iPhones. De grootste piek qua overstappers kwam vlak na de introductie van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus, die beide erg populair zijn geweest. Maar gek genoeg kiezen Android-gebruikers dan toch liever voor een ander model.

Onder voormalige Android-bezitters is de iPhone SE twee maal zo populair als onder de iPhone-gebruikers, ontdekte CIRP. Op zich is dat wel te begrijpen: ze zijn gewend aan lagere toestelprijzen en de SE past dan beter in hun budget. Bij Android vind je een groot aanbod van toestellen, maar ze zijn bijna allemaal low-end.

Dat zou goed nieuws kunnen betekenen voor de 6,1-inch iPhone die Apple dit najaar waarschijnlijk op de markt brengt. Er zou ook een iPhone SE 2 aan zitten te komen, maar het lijkt steeds ongeloofwaardiger dat die er inderdaad komt. Toch blijken de Plus-modellen ook populair onder de voormalige Android-gebruikers: bijna 40 procent kiest voor een iPhone met groot scherm.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 juni 2018, 20:08
Categorie Achtergrond
Onderwerpen android, iPhone SE

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.