Apple profiteert nog steeds van Android-overstappers

Je zou misschien denken dat iedereen ondertussen z'n favoriete mobiele platform wel gevonden heeft, maar er blijken nog steeds veel mensen over te stappen van Android naar iPhone. Maar liefst 20 procent van de iPhone-kopers gebruikten voorheen een Android-toestel.

Gek op iPhone SE
De voormalige Android-gebruikers blijken vooral dol op de iPhone SE. Dat blijkt uit cijfers van Consumer Intelligence Research Partners, die 2.000 consumenten in de VS ondervroeg. In de afgelopen drie jaar is het aantal overstappers eigenlijk nauwelijks veranderd. Elk kwartaal zijn voormalige Android-gebruikers goed voor tussen de 15 en 20 procent van de verkochte iPhones. De grootste piek qua overstappers kwam vlak na de introductie van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus, die beide erg populair zijn geweest. Maar gek genoeg kiezen Android-gebruikers dan toch liever voor een ander model.


Onder voormalige Android-bezitters is de iPhone SE twee maal zo populair als onder de iPhone-gebruikers, ontdekte CIRP. Op zich is dat wel te begrijpen: ze zijn gewend aan lagere toestelprijzen en de SE past dan beter in hun budget. Bij Android vind je een groot aanbod van toestellen, maar ze zijn bijna allemaal low-end.

Dat zou goed nieuws kunnen betekenen voor de 6,1-inch iPhone die Apple dit najaar waarschijnlijk op de markt brengt. Er zou ook een iPhone SE 2 aan zitten te komen, maar het lijkt steeds ongeloofwaardiger dat die er inderdaad komt. Toch blijken de Plus-modellen ook populair onder de voormalige Android-gebruikers: bijna 40 procent kiest voor een iPhone met groot scherm.

iPhone SE

De iPhone SE is de voordeligste iPhone in het assortiment van Apple. Dankzij het traditionele design met thuisknop is dit een geliefd model voor gebruikers die op zoek zijn naar een betrouwbare en snelle iPhone. De nieuwste versie is de iPhone SE 2022. In totaal zijn er drie generaties van de iPhone SE verschenen en in 2024 verwachten we weer een nieuw model.

iPhone SE

Reacties: 14 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.