iPhone X en iMovie.

Deze apps van Apple zijn nog steeds niet geoptimaliseerd voor de iPhone X

Apple heeft haar eigen apps nog steeds niet allemaal bijgewerkt voor de iPhone X. iCulture maakte een inventarisatie van apps die nog steeds zwarte balken laten zien, terwijl de iPhone X al meer dan twee maanden beschikbaar is.

Apple is er vaak snel bij met het aanpassen van apps voor nieuwe toestellen, maar voor de iPhone X is dat een ander verhaal. Wij maakten een inventarisatie van de apps die nog steeds niet zijn aangepast voor de iPhone X. We ondekten er zes. Het zijn vooral wat oudere apps, maar er zitten ook enkele veelgebruikte apps tussen, zoals publieksfavoriet iMovie.

Apple’s apps niet aangepast voor iPhone X

Er wordt vaak over ontwikkelaars geklaagd als ze traag zijn met het uitbrengen van app-updates voor nieuwe toestellen. Vooral bij de iPhone X wordt stevig geklaagd, omdat gebruikers graag willen dat het volledige scherm wordt gebruikt en de notch en home-indicator niet in de weg zitten. Die kritiek is er niet alleen voor kleinere ontwikkelaars, die wellicht wat minder budget hebben om meteen hun apps te updaten. Ook bij grotere bedrijven zoals Google en Spotify duurde het relatief lang voordat ze aanpassingen doorvoerden, die ook niet altijd goed uitpakten.

Geeft Apple zelf het goede voorbeeld? Niet helemaal, wat zes apps zijn nog steeds niet aangepast voor de iPhone X.

Muziekmemo's en AirPort-configuratieprogramma op iPhone X.

Apple heeft in totaal twintig apps op haar naam staan. Dit is exclusief de standaardapps en iMessage-stickers. Apps als Pages, Numbers en Keynote zijn keurig van een update voorzien. Zes stuks zijn nog niet bijgewerkt, met als meest opvallende iMovie, Apple’s app waarmee je video’s monteert en eigen films maakt. Juist bij een app die zoveel draait om video en montage, komt de extra schermgrootte van de iPhone X goed van pas. Dat de app niet aangepast is, betekent dus dat je links en rechts (je gebruikt vooral iMovie in landschapsmodus) zwarte balken ziet.

Een andere recente app die nog niet is geoptimaliseerd is Muziekmemo’s. Misschien kan je je de app uit 2016 nog herinneren, maar er is ook een grote kans dat je Muziekmemo’s compleet uit het oog verloren bent. Om je geheugen op te frissen: met Muziekmemo’s kun je snel muziekopnames maken, bijvoorbeeld door een audio-opname van je gitaarspel of zangkunsten te maken. Dat kan dus niet op het volledige scherm van de iPhone X, wat voor muzikale gebruikers best teleurstellend is. Je kunt wel bij de geoptimaliseerde Garageband terecht, maar als je liever Muziekmemo’s gebruikt loop je tegen twee zwarte balken aan.

Minder gebruikte apps
De andere vier apps die nog niet zijn geoptimaliseerd, zijn apps die je misschien al een tijdje niet gebruikt hebt. Het zijn dan ook apps die al überhaupt een tijd niet zijn bijgewerkt. Dit geldt bijvoorbeeld voor iTunes Remote. Met deze app bedien je de muziekbibliotheek in iTunes op je Mac, maar je kunt het ook gebruiken om een Apple TV te bedienen. Apple noemt de app in de App Store onmisbaar, maar heeft blijkbaar niet de moeite genomen om hem voor iPhone X-gebruikers bij te werken. Apple’s AirPorts-configuratieprogramma heeft al sinds 2014 geen update meer gekregen. De app werkt nog wel en is bedoeld om wijzigingen in je AirPort-routers aan te brengen. Apple heeft deze routers nog steeds in het assortiment, dus het is vreemd dat de bijbehorende app zo lang niet is bijgewerkt.

Voor ontwikkelaars met een iPhone X is iTunes Connect een opvallende naam. Met deze app krijgen ontwikkelaars inzicht in de apps die ze beschikbaar gesteld hebben in de App Store. Terwijl ontwikkelaars veelal de nieuwste toestellen hebben, heeft Apple nog niet de moeite genomen om de iTunes Connect-app een update te geven. Opmerkelijk, aangezien Apple ontwikkelaars zelf aanspoort om hun iPhone X-apps in te dienen via – je raadt het al: iTunes Connect. Tot slot is er nog de vreemde eend in de bijt: Beats Pill+, een overblijfsel van de overname van Beats. Gebruikers die zo’n Beats-speaker hebben, kijken nog steeds tegen zwarte balkjes aan.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 januari 2018, 18:15
Categorieën Apple, Apps
Onderwerp iPhone X
Device iPhone X

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.