Uitgelicht
Apple's maart 2024-aankondigingen
Toon of verberg de lijst met posts

‘iPhone X Plus’ design verklapt door iOS 12 beta

Apple heeft waarschijnlijk zelf het design van de iPhone X Plus verklapt, door in de code van iOS 12 beta een afbeelding op te nemen. Ook zijn er aanwijzingen dat de iPad Pro ronde schermhoeken krijgt.

iPhone X Plus design

In de code van iOS 12 beta valt nog meer te ontdekken dan aanvankelijk werd gedacht. Zo is er een icoontje gevonden van de ‘iPhone X Plus‘, de grotere versie van de huidige iPhone X. De aanwijzing werd ontdekt door ontwikkelaar Guilherme Rambo in de nieuwste PassKitUIFoundation in iOS 12 beta. Het gaat helaas niet om gedetailleerde productieschema’s, maar het plaatje geeft wel de verhoudingen aan. Het apparaat krijgt een langer en iets smaller scherm dan de oorspronkelijke iPhone X.


De lijntekeningen bevestigen dat de notch blijft bestaan, maar wel een iets andere vorm krijgt. De notch loopt nu in een rechte lijn naar boven, terwijl het bij de iPhone X schuin naar boven wegloopt.

iPhone X Plus design naast een iPhone X
Het iPhone X Plus design, naast een lichtblauw gekleurde iPhone X.

Ook vond Rambo een wat merkwaardig gevormd icoontje voor een randloze iPad. Die is als een vierkant weergegeven, maar zou dienen als een snelle grafische weergave. Apple lijkt niet van plan om een vierkante iPad uit te brengen. De afbeeldingen werden gevonden in PassKitUIFoundation, dat gebruikt wordt voor de gebruikersinterface van Wallet. De icoontjes dienen om animaties mogelijk te maken als je bijvoorbeeld Apple Pay op de iPhone activeert.

https://www.iculture.nl/iphone/iphone-x-plus/

iPad Pro met ronde hoeken

iPad met afgeronde hoeken

Een andere ontdekking heeft te maken met de iPad Pro’s van 2018. Die krijgen dit jaar een nieuw design met afgeronde hoeken, zodat het lijkt op een grote versie van de iPhone X, maar dan zonder de notch. Wel zal het scherm bijna randloos zijn en zal de thuisknop ontbreken. Er werd al aangenomen dat de hoeken van het scherm dan wel afgerond zullen zijn en nu is daarvan bevestiging gevonden.

Ronde hoeken iPad

In de simulator van iOS 12 is een iPad-afbeelding te vinden die het scherm afgeronde hoeken geeft. Het is gemaakt voor modellen met de codenaam 13xx, waarschijnlijk de interne naam voor de iPad Pro 2018. Eerder schreven we al over een nieuwe poort, vlak boven de Lightning-aansluiting. Het zou daarbij kunnen gaan om de Smart Connector.

Bekijk ook

Zo kan de nieuwe Smart Connector van de iPad Pro eruit zien

Op een gelekte schematische tekening is een mysterieuze nieuwe connector te zien voor de iPad Pro. Is dit de nieuwe Smart Connector, die naar de onderkant verschuift?

Alle genoemde producten worden in het najaar verwacht, met een aankondiging in september en beschikbaarheid in de winkel vlak daarna. Zodat je nog met een nieuwe iPhone of iPad onder de kerstboom kunt zitten.

iPad Pro

De iPad Pro is Apple's professionele tablet. Het is de grootste en meest uitgebreide iPad, bedoeld voor zakelijk en creatief gebruik. De iPad Pro is er in twee formaten: 11- en 12,9-inch. Lees alles over de verschillende generaties iPad Pro, geschikte accessoires, prijzen en meer. De nieuwste generatie is de iPad Pro 2022.

iPad Pro

Reacties: 15 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.