Tele2 NOPE

Buitenlandstoring Tele2? Zo blijf je toch bereikbaar

Met deze slimme truc omzeil je de storing

Klanten van Tele2 hebben al meer dan een dag te maken met storingen bij het bellen en internetten. Toch is er een manier om bereikbaar te blijven via een slim trucje.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Update 5 augustus: Tele2 meldt dat de storing is opgelost. Klanten die nog steeds moeite hebben met de verbinding krijgen het advies om hun iPhone te herstarten. De oorzaak is volgens Tele2 een “update die niet werd doorgevoerd door een internationale onderaannemer”. Ook andere providers zouden erdoor getroffen zijn. De storing duurde bijna twee dagen.

Hieronder lees je ons oorspronkelijke artikel.

Storing Tele2 in het buitenland

De problemen met bellen bij Tele2 komen overal buiten Nederland voor, zo laat de provider weten via Twitter. Vrijdag kon de provider nog geen schatting geven wanneer de storing is opgelost, omdat de oorzaak nog niet bekend was, maar inmiddels is er meer informatie. De storing zou worden veroorzaakt door overbelasting van de roaming-aanvragen op het netwerk. Er wordt hard gewerkt om de storing te verhelpen, maar dat kan nog wel even duren. Ondertussen wordt er op het forum van Tele2 steen en been geklaagd.

Het is natuurlijk knap lastig als je net op vakantie bent gegaan en zit te wachten op dat ene verlossende telefoontje dat je huis is verkocht, dat je nieuwe baan doorgaat of simpelweg als je met elkaar wilt afspreken. En het continue zoeken naar een werkend netwerk is ook nog eens funest voor je iPhone-batterij! Maar gelukkig is er een oplossing om toch bereikbaar te blijven. Een iCulture-lezer liet ons weten dat hij vanuit Spanje probleemloos kan blijven bellen – dankzij een slim trucje.

Zo blijf je bereikbaar met Tele2

Tele2 is namelijk één van de twee Nederlandse providers die Bellen via Wi-Fi ondersteunt en daar kun je op een handige manier gebruik van maken (Vodafone is de andere provider). Bij Bellen via Wi-Fi verloopt de telefoonverbinding via je lokale Wi-Fi-netwerk in plaats van de masten van een provider. Het werkt alleen in Nederland, maar daar valt iets aan te doen: schakel een VPN in en doe alsof je in Nederland bent. Op die manier kun je toch bereikbaar blijven. Je hebt er uiteraard wel een werkende Wi-Fi-verbinding voor nodig. Nog geen VPN? Bekijk dan alvast onze gids Beste VPN apps voor je iPhone.

Tele2 Wi-Fi Bellen via VPN

De status van de storing bij Tele2 kun je volgen via het forum van de provider. We hopen natuurlijk dat iedereen weer snel verbinding heeft, maar tot die tijd kun je gebruik maken van bovenstaande methode.

Revisiegeschiedenis:

  • 2018 - 05 augustus: Tele2 zegt dat de storing nu is opgelost.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 augustus 2018, 14:11
Categorie Providers
Onderwerpen storing, tele2
8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.