Gerucht: ‘iPhone SE 2 met glazen achterkant voor draadloos opladen’

De iPhone SE 2 zou volgens bronnen een glazen achterkant krijgen, inclusief draadloos opladen. Het zou voor het eerst zijn dat je zo'n compacte iPhone draadloos kunt opladen.

iPhone SE rijtje
Naast de drie nieuwe iPhones voor 2018, waaronder de extra grote iPhone X Plus, zou Apple ook nog met een nieuwe kleinere iPhone komen. Helaas is er nog niet veel bekend over de iPhone SE 2, maar volgens bronnen kunnen we in ieder geval rekenen op een glazen achterkant. Dit is mogelijk toegevoegd in verband met draadloos opladen, al is de bron daar niet zeker van.


‘iPhone SE 2 met glazen achterkant’
Informatie over de iPhone SE 2 is schaars. Het enige dat de afgelopen maanden via geruchten naar voren kwam, is dat de iPhone SE 2 voor de eerste helft van 2018 gepland staat en een opvolger is van de iPhone SE. De iPhone SE 2 zou een A10-chip krijgen en gemaakt worden in India, net als de huidige variant. Volgens dezelfde bron die eerder ook al over de komst van de iPhone SE 2 sprak, krijgt dit nieuwe model dus ook een glazen achterkant. De huidige iPhone SE heeft nog grotendeels een aluminum achterkant. Alleen het bovenste en onderste deel van de achterkant zijn van glas, maar bij het nieuwe model zou dit dus helemaal glas zijn. De bron vergelijkt dit met de iPhone 8 en de iPhone X, die ook beide een glazen achterkant hebben.

Volgens de bron krijgt de iPhone SE 2 ook mogelijk draadloos opladen. Heel zeker lijkt hij nog niet van zijn zaak te zijn, maar het zou een logische toevoeging zijn gezien de glazen achterkant. Bovendien past zo’n nieuwe iPhone SE 2 dan ook mooi bij de rest van de iPhone line-up. Mocht de iPhone SE 2 draadloos opladen ondersteunen, dan zou dit hoogst waarschijnlijk gaan om de Qi-standaard waarmee je tot maximaal 7,5 Watt draadloos kunt opladen. Het zou zomaar kunnen dat Apple een eventuele iPhone SE 2 tegelijkertijd uitbrengt met de AirPower, Apple’s eigen draadloze lader die in het begin van dit jaar moet uitkomen.

Bekijk ook

AirPower: alles over de draadloze oplaadmat van Apple

Lees hier alle uitleg over AirPower, de draadloze oplaadmat die Apple in de periode 2017-2018 ontwikkelde. Waarom is de AirPower nooit officieel uitgebracht, hoe werkte het? Antwoord op al je AirPower vragen!

In ons wensenlijstje voor de iPhone SE 2 schreven we ook al over draadloos opladen als mogelijke nieuwe functie voor de nieuwe iPhone SE 2. Daarnaast zijn waterdichtheid en 3D Touch functies die we graag in een nieuwe iPhone SE 2 willen zien.

Bekijk ook

Dit zijn onze wensen voor de nieuwe iPhone SE 2

De iPhone SE 2 komt steeds dichterbij, maar wat zijn onze wensen voor dit nieuwe model? We hebben vijf wensen op een rij gezet, waarmee de kleinere betaalbare iPhone weer helemaal 2020 is.

Actuele iPhone SE 2020 deals

iPhone SE 2020

De iPhone SE 2020 is de 4,7-inch iPhone uit 2020, als opvolger van de originele iPhone SE uit 2016. Het design is afgeleid van de iPhone 8, maar binnenin is alles vernieuwd. Bijzonderheden van deze iPhone zijn de fysieke thuisknop met Touch ID, een enkele camera en een glazen achterkant voor draadloos opladen. Lees alles over de specificaties van de iPhone SE 2020, prijzen, kleuren en meer! Wil je een losse iPhone SE 2020 kopen of een iPhone SE 2020 met abonnement, dan lees je bij ons waar je terecht kan. Dit model is opgevolgd door de iPhone SE 2022. Deze heeft hetzelfde ontwerp, maar met een nieuwe chip en 5G.

iPhone SE 2020

Reacties: 11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.