iPhone SE rijtje

Gerucht: ‘iPhone SE 2 met glazen achterkant voor draadloos opladen’

De iPhone SE 2 zou volgens bronnen een glazen achterkant krijgen, inclusief draadloos opladen. Het zou voor het eerst zijn dat je zo'n compacte iPhone draadloos kunt opladen.

iPhone SE rijtje
Naast de drie nieuwe iPhones voor 2018, waaronder de extra grote iPhone X Plus, zou Apple ook nog met een nieuwe kleinere iPhone komen. Helaas is er nog niet veel bekend over de iPhone SE 2, maar volgens bronnen kunnen we in ieder geval rekenen op een glazen achterkant. Dit is mogelijk toegevoegd in verband met draadloos opladen, al is de bron daar niet zeker van.

‘iPhone SE 2 met glazen achterkant’
Informatie over de iPhone SE 2 is schaars. Het enige dat de afgelopen maanden via geruchten naar voren kwam, is dat de iPhone SE 2 voor de eerste helft van 2018 gepland staat en een opvolger is van de iPhone SE. De iPhone SE 2 zou een A10-chip krijgen en gemaakt worden in India, net als de huidige variant. Volgens dezelfde bron die eerder ook al over de komst van de iPhone SE 2 sprak, krijgt dit nieuwe model dus ook een glazen achterkant. De huidige iPhone SE heeft nog grotendeels een aluminum achterkant. Alleen het bovenste en onderste deel van de achterkant zijn van glas, maar bij het nieuwe model zou dit dus helemaal glas zijn. De bron vergelijkt dit met de iPhone 8 en de iPhone X, die ook beide een glazen achterkant hebben.

Volgens de bron krijgt de iPhone SE 2 ook mogelijk draadloos opladen. Heel zeker lijkt hij nog niet van zijn zaak te zijn, maar het zou een logische toevoeging zijn gezien de glazen achterkant. Bovendien past zo’n nieuwe iPhone SE 2 dan ook mooi bij de rest van de iPhone line-up. Mocht de iPhone SE 2 draadloos opladen ondersteunen, dan zou dit hoogst waarschijnlijk gaan om de Qi-standaard waarmee je tot maximaal 7,5 Watt draadloos kunt opladen. Het zou zomaar kunnen dat Apple een eventuele iPhone SE 2 tegelijkertijd uitbrengt met de AirPower, Apple’s eigen draadloze lader die in het begin van dit jaar moet uitkomen.

In ons wensenlijstje voor de iPhone SE 2 schreven we ook al over draadloos opladen als mogelijke nieuwe functie voor de nieuwe iPhone SE 2. Daarnaast zijn waterdichtheid en 3D Touch functies die we graag in een nieuwe iPhone SE 2 willen zien.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 januari 2018, 21:00
Bron Bron tekz24
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp iPhone SE 2
Device iPhone SE 2020

Actuele iPhone SE 2020 deals

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.