macOS High Sierra bug

Nu beschikbaar: aanvullende update macOS High Sierra beschermt je tegen Spectre-kwetsbaarheid

Apple heeft een belangrijke aanvullende update voor de Mac uitgebracht. Deze extra update van macOS High Sierra 10.13.2 bevat wijzigingen in Safari en WebKit om je te beschermen tegen Spectre.

macOS High Sierra bug
Apple heeft naast iOS 11.2.2 ook nog een aanvullende update voor macOS High Sierra uitgebracht. Deze neemt net als iOS 11.2.2 de nodige maatregelen om je te beschermen tegen de Spectre-kwetsbaarheid. Download dus snel!

Aanvullende macOS High Sierra-update voor Spectre-kwetsbaarheid

Sinds vorige week is duidelijk dat bijna elke computer, smartphone en overige apparaten getroffen zijn door beveiligingsbugs met de chips. Dit betekent dat een hacker in kan breken op je systeem en allerlei gevoelige informatie kan achterhalen, zoals wachtwoorden. Het gaat om twee aparte kwetsbaarheden genaamd Meltdown en Spectre. Meltdown heeft betrekking tot de Intel-chips, terwijl Spectre juist te vinden is op de chips van ARM en AMD. Spectre zorgt ervoor dat een malafide app toegang kan krijgen tot het geheugen van andere apps. Na enige onduidelijkheid heeft Apple laten weten dat alle Macs, iPhones en iPads getroffen zijn. Met de aanvullende update van macOS High Sierra 10.13.2 heeft Apple maatregelen genomen tegen Spectre.

macOS High Sierra 10.13.2 aanvullende update.

Je vindt de aanvullende update in de Mac App Store. Ga daarna naar het Updates-tabblad en de update komt tevoorschijn. Download de update en je computer wordt opnieuw opgestart. Door deze update te downloaden, wordt Safari bijgewerkt naar versie 11.0.2 (13604.4.7.1.6) of versie 11.0.2 (13604.4.7.10.6). In deze nieuwste versie van Safari heeft Apple wijzigingen aangebracht in onder andere WebKit, waardoor je beter beschermd bent tegen Spectre. Het is dus belangrijk om deze update zo snel mogelijk te downloaden en installeren.

Voor mensen die nog op macOS Sierra of OS X El Capitan zitten, is er ook een nieuwe versie van Safari beschikbaar. Deze kun je ook downloaden via de Mac App Store en beschermt je net als de aanvullende High Sierra-update tegen de Spectre-kwetsbaarheid.

Bekijk ook

FAQ: Dit betekenen de chipskwetsbaarheden voor Apple-gebruikers (#Meltdown #Spectre)

Computers, smartphones en andere apparaten zijn getroffen door kwetsbaarheden in chips van Intel, ARM en AMD. Wat betekent dit voor Mac- en iOS-gebruikers? Lees er alles over in deze FAQ voor Apple-gebruikers.

Voor iPhone en iPad is er iOS 11.2.2. Ook deze versie voert wijzigingen door in Safari en WebKit, zodat je beter beschermd bent tegen de Spectre-kwetsbaarheid. Vergeet dus ook je iPhone en iPad niet bij te werken naar deze nieuwe versie.

Bekijk ook

Belangrijk: iOS 11.2.2 met verbeterde beveiliging voor Spectre-kwetsbaarheid beschikbaar

Downloaden maar: Apple heeft zojuist iOS 11.2.2 vrijgegeven. Deze nieuwste versie van iOS 11, de eerste van 2018, bevat verbeterde beveiliging voor iPhone en iPad. Lees hier meer over deze nieuwste versie!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.