Uitgelicht
Apple's maart 2024-aankondigingen
Toon of verberg de lijst met posts

Instagram maakt reageren met foto’s en video’s visueler en leuker

In de laatste update voor Instagram vind je nieuwe manieren om te reageren op anderen. De bestaande foto- en videoreacties zijn nu nog visueler en geven je nieuwe mogelijkheden voor een unieke touch.

In Instagram heb je al vele manieren om jezelf te uiten en te reageren op anderen, maar met de laatste update voor iOS en Android komt daar nog een nieuwe vorm bij. Je kon al reageren met een foto of video in een Direct-gesprek, maar deze vorm wordt nu nog visueler en leuker.

Instagram maakt foto- en video-opmerkingen visueler

In de laatste versie van Instagram (10.34) kun je met een nieuwe foto of video rechtstreeks reageren op een bestaande foto of video in een Direct-gesprek. Dat is op zichzelf geen nieuwe functie. Het nieuwe eraan is dat je in jouw foto of video meteen ziet waarop je reageert door middel van een sticker. Uiteraard is dat geen statische sticker. Je kan de sticker verplaatsen en erop tekenen, zoals je hieronder kunt zien.

Foto- en video-opmerkingen in Instagram bevatten sticker van origineel bericht

Reageer in split-screen
Daarnaast is er nog een andere vorm waarmee je jouw reactie nog een extra eigen tintje kan meegeven. Met de nieuwe split-screenfunctie kun je je foto opdelen in twee delen. Zo voorzie je bijvoorbeeld je eigen selfie van een hondenkop, zoals in onderstaand voorbeeld. Ieder z’n ding natuurlijk.

Instagram: reageer met splitscreen-reacties

Om gebruik te kunnen maken van deze functie, ga je naar het Direct-onderdeel van de app. Deze vind je rechtsboven, waarna je een gesprek kunt starten. Als iemand met jou een foto, video of eerdere post gedeeld hebt, tik je rechtsonder op beantwoorden om daarop met je eigen foto of video te reageren. Je hebt versie 10.34 van Instagram nodig om dit te kunnen gebruiken. Deze update verscheen afgelopen maandag. Eerder deze week voegde Instagram ook al geneste reacties toe, waardoor je dus direct op een eerdere reactie kunt reageren.

Bekijk ook

Instagram-app stapt over op geneste reacties

Instagram biedt vanaf nu geneste reacties, zodat je duidelijker kunt reageren op een bepaald commentaar van iemand anders.

Informatie

Laatst bijgewerkt
18 augustus 2017 om 13:22
Onderwerp
Categorie
Apps

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.