iPhone 8 concept

‘iPhone 8 krijgt verticale cameralens voor virtual reality’

Krijgt de iPhone 8 virtual reality-functies dankzij een opnieuw vormgegeven dubbele camera? Nieuwe bronnen melden dat VR de reden is dat Apple de camera opnieuw ontwerpt.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

iPhone 8 concept

De dubbele cameralens van de iPhone 7 Plus zien we zeer waarschijnlijk terug in de iPhone 8, maar wel in een aangepaste variant. In plaats van horizontaal, zouden de twee camera’s zich verticaal aan de achterkant van de nieuwe iPhone bevinden. De reden hiervoor zou de toepassing van virtual reality zijn. Wat betreft het verdere design spreekt Macotakara, die de nieuwe geruchten de wereld in geholpen heeft, over een roestvrijstalen rand vergelijkbaar met de iPhone 4 en iPhone 4s.

Verticale dubbele camera op iPhone 8, dikkere iPhone 7s

De dubbele camera zal op de iPhone 8 volgens de bronnen niet op dezelfde manier geplaatst zijn als bij de iPhone 7 Plus het geval is. In plaats van dat de camera’s horizontaal naast elkaar staan (als je de iPhone rechtop houdt), bevinden de twee sensoren zich onder elkaar. Dit zou vooral te maken hebben met de komst van enkele virtual reality-functies, maar een exacte omschrijving van deze functies ontbreekt. De plaatsing van de dubbele camera’s zou al belandt zijn bij de zogenaamde DVT-status van de iPhone 8. DVT staat voor design validation test, een stap na engineer validation test (EVT). Dat betekent concreet dat er na de technische plaatsing nu ook gekeken wordt naar de uiterlijke plaatsing.

Verder beweert Macotakara dat de iPhone 8 een roestvrij stalen rand krijgt. Dit komt overeen met een bericht van september 2016, toen Ming-Chi Kuo meldde dat de alleen de duurdere iPhone een roestvrij stalen rand krijgt. Inmiddels weten we zo goed als zeker dat er één iPhone 8 en een iPhone 7s en iPhone 7s Plus aan zitten te komen, waarbij alleen de eerstgenoemde dus zo’n roestvrij stalen rand krijgt zoals bij de iPhone 4 en iPhone 4s.

Wat betreft het design van de iPhone 7s wordt nu gesproken over een iets aangepast uiterlijk. Hierdoor zouden de iPhone 7s en iPhone 7s Plus een fractie dikker worden. We zagen dit eerder bij de iPhone 6 en iPhone 6s. De iPhone 6s is 0,2 millimeter dikker dan het vorige model. Met het oog niet direct zichtbaar, maar sommige hoesjes passen daardoor minder goed. Mogelijk is dat dus ook het geval bij de iPhone 7s.

Dilemma met Touch ID

Een analist heeft zich ook nog uitgelaten over de plaatsing van Touch ID in de iPhone 8. Er is de laatste weken veel gesproken over wat Apple van plan zou zijn met de vingerafdrukscanner. De meest ideale optie zou zijn het verwerken van Touch ID in het scherm van de iPhone 8, maar dit zou momenteel nog flink voor problemen bij Apple zorgen. Een vingerafdrukscanner aan de achterkant is een minder praktische oplossing, maar een analist gooit nog meer olie op het vuur. Mocht het Apple niet lukken om de problemen met Touch ID in het scherm op tijd op te lossen, dan zou Apple kunnen besluiten om Touch ID helemaal uit de iPhone 8 te verwijderen. Voor verificatie wordt dan alleen gebruikgemaakt van gezichtsidentificatie. Het lijkt echter onwaarschijnlijk dat Apple een functie als Touch ID helemaal zou verwijderen, mede doordat er zoveel apps gebruik van maken en er ook nog geen waterdicht en bewezen alternatief is.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 mei 2017, 11:41
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp iPhone 8

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.