Muziekfestival

‘Zoek mijn iPhone’ vindt 100 gestolen toestellen terug op muziekfestival

Met Zoek mijn iPhone werden meer dan 100 gestolen smartphones teruggevonden op muziekfestival Coachella. Een zakkenroller had ze van de festivalgangers gestolen.

Apple’s Zoek mijn iPhone had het druk, afgelopen paasweekend. Tijdens het muziekfestival Coachella slaagde een zakkenroller erin om zo’n 100 smartphones te stelen, maar via Zoek mijn iPhone werden ze weer teruggevonden.

Muziekfestival

Zakkenrollerij op Coachella-muziekfestival

De man uit New York, met de opmerkelijke naam Reinaldo De Jesus Henao, was op Goede Vrijdag naar het muziekfestival in Zuid-Californië afgereisd om zijn slag te slaan. Hij pikte meer dan 100 iPhones en andere smartphones. “Sommige mensen merkten dat hun telefoons zoek waren, dus ze gebruikten de app… je weet wel, Find my iPhone, of hoe ze dat ook volgen”, aldus een politiemedewerker. De zoekfunctie leidde naar één persoon. Festivalbezoekers die wat meer kaas hadden gegeten van technologie volgden de verdachte, totdat hij werd vastgezet door beveiligingspersoneel.

De politie heeft de 36-jarige New Yorker gearresteerd en gaf onderstaande foto’s vrij:

Zakkenroller op muziekfestival Coachella

“Genoeg mensen wezen naar deze ene persoon”, aldus de politie. “Ze waarschuwden de beveiligingsdienst, die de persoon in kwestie met een rugzak zag lopen”. Die rugzak bevatte meer dan 100 smartphones. Leuke bijkomstigheid is dat de iPhone-bezitters daarmee ook ook meteen hun Android-gebruikende vrienden uit de brand hielpen door het terugvinden van de buit.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 april 2017, 9:37
Categorie Diensten
Onderwerp zoek mijn iphone

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.