iPhone 8 geen bezel

‘Alleen duurdere iPhones krijgen in 2017 een roestvrij stalen rand’

Hoe gaat de iPhone van volgend jaar eruit zien? Volgens Ming-Chi Kuo krijgt elke iPhone volgend jaar een glazen behuizing, maar is de roestvrij stalen rand voorbehouden aan duurdere modellen.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Welke kant gaat Apple op met de iPhone van volgend jaar? De iPhone 7 is nog geen twee weken verkrijgbaar, maar de doorgaans betrouwbare Apple-analist Ming-Chi Kuo heeft zich nu alweer uitgelaten over de iPhone die in 2017 verschijnt. Hij praat voornamelijk over het uiterlijk, want volgens hem krijgt de iPhone van volgend jaar een glazen behuizing, waarbij de duurdere modellen voorzien worden van een roestvrij stalen rand.

iPhone 8 geen bezel

Glazen iPhone in 2017

Apple zou volgend jaar weer kiezen voor een glimmende behuizing. Omdat de afwerking van de gitzwarte iPhone 7 nogal krasgevoelig is, zou Apple gekozen hebben voor het krasbestendigere glas. Volgens Ming-Chi Kuo wordt elk model van de 2017 iPhone uitgerust met een glazen behuizing. Een volledig glazen iPhone is op dit moment door technische beperkingen niet mogelijk, maar Apple is van plan dit op te lossen door er een roestvrij stalen rand aan toe te voegen. Volgens de analist krijgt niet elke iPhone zo’n roestvrij stalen rand, want het zou alleen gelden voor de duurdere modellen.

Apple heeft bij de Apple Watch ook al voor meerdere soorten behuizingen gekozen. De aluminium uitvoering is bijvoorbeeld goedkoper dan de roestvrij stalen versie. Voor de nieuwe iPhone zou Apple dus dezelfde tactiek willen gebruiken. Dit komt ook doordat de gitzwarte iPhone 7, die alleen met 128GB en 256GB opslag beschikbaar is, toch zo’n 35% van alle verkopen voor zijn rekening neemt. Dit zou voor Apple een reden zijn om meer onderscheid aan te brengen tussen duurdere en goedkopere iPhone-modellen.

De nieuwe iPhone van volgend jaar, die voorlopig onder de naam iPhone 8 door het leven gaat, zou een compleet redesign krijgen met een OLED-scherm dat de hele voorkant bedekt. De schermrand zou daarom komen te verdwijnen. Ook de Touch ID-sensor zou in het scherm verwerkt worden. Meer over de iPhone 8 en de recente geruchten, lees je in ons iPhone 8-dossier. In de tussentijd kun je altijd onze iPhone 7-review lezen om te weten wat wij van de nieuwste iPhone vinden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 september 2016, 9:05
Categorie iDevices
Onderwerp iPhone 8

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.