iPhone 14 release

Gerucht: ‘iPhone 14 Pro krijgt sneller werkgeheugen dan ooit’

Het lijkt erop dat Apple dit jaar alle iPhone 14-modellen dezelfde hoeveelheid werkgeheugen geeft. Maar volgens bronnen krijgen de iPhone 14 Pro en de iPhone 14 Pro Max sneller werkgeheugen dan in voorgaande iPhones.

Update 25 juli 2022: Apple-analist Ming-Chi Kuo deed eerder al beweringen over de hoeveelheid RAM in de iPhone 14 (Pro) en nu sluit Digitimes zich daarbij aan. Volgens de site krijgen alle modellen 6GB RAM, wat voor de standaardmodellen 2GB meer is dan het werkgeheugen in de iPhone 13-serie. De Pro-uitvoeringen hadden ook bij de huidige modellen al 6GB RAM. Maar er is dit jaar wel onderscheid tussen het type werkgeheugen in de gewone iPhone 14-modellen en de Pro-versies.

‘Sneller en meer RAM in iPhone 14 Pro-modellen’

In de iPhone 14 Pro-modellen zou Apple gebruikmaken van LPDDR5 RAM, terwijl de iPhone 14 en iPhone 14 Max blijven steken op het LPDDR4X-type. LPDDR5 is een nieuwere versie en is sneller en efficiënter dan de vorige generatie. Het nieuwe type werkgeheugen kan ook positieve gevolgen hebben voor de energiezuinigheid van de iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max. Het is bovendien niet vreemd dat Apple onderscheid maakt in de hoeveelheid RAM tussen de twee modellen. Apple heeft dit in het verleden vaker gedaan. Maar dit jaar gaat Apple op het gebied van specs meer verschillen aanbrengen tussen de twee iPhone-lijnen. Zo krijgen alleen de iPhone 14 Pro-modellen volgens bronnen de nieuwere A16-chip.

Bekijk ook

iPhone 14-chip: nieuwe A16-chip met lichte verbeteringen (maar niet voor alle modellen)

In dit artikel zetten we alles wat je over de processoren in de iPhone 14-serie moet weten op een rij. Er zijn al heel wat voorspellingen gedaan, maar nu is het officieel. Hier is alles wat je moet weten over de chips.

Het is nog niet helemaal duidelijk waar Apple de snellere en extra RAM voor nodig heeft. Meestal gebruikt Apple dit voor extra krachtige camerafuncties of andere geavanceerde functies waar extra werkgeheugen voor nodig is. Dit jaar krijgen de Pro-modellen vermoedelijk een 48-megapixel camera. Je leest er meer over in onze round-up van geruchten over de iPhone 14-modellen.

Bekijk ook

Dit zijn de meest recente iPhone 14 geruchten

De iPhone 14-modellen zijn nog maar een week van ons verwijderd en de afgelopen tijd zijn er al heel veel geruchten over de iPhone 14-serie geweest. Wat is er zoal gezegd en geschreven en hoe groot is de kans dat deze iPhone 14 geruchten waar zijn?

Er waren eerder dit jaar al geruchten over de hoeveelheid werkgeheugen in de iPhone 14 Pro. Die informatie kwam toen van een Koreaans account genaamd yeux1122. Dit account zei dat de iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro 8GB werkgeheugen krijgen. Dat is 2GB meer dan momenteel in de iPhone 13 Pro en iPhone 13 Pro Max zit en zouden daarmee de iPhones met de meeste hoeveelheid werkgeheugen ooit worden. Maar inmiddels lijkt deze informatie over 8GB RAM achterhaald, want meer betrouwbare bronnen stellen nu dus dat het bij alle modellen gaat om 6GB werkgeheugen.

Het is de vraag wat Apple gaat doen met de extra hoeveelheid werkgeheugen. De laatste jaren gebruikt Apple dit voor de meer geavanceerde functies, bijvoorbeeld in de camera en voor het scherm. De iPad Pro 2021 heeft standaard al 8GB werkgeheugen, met 16GB in de modellen met 1TB en 2TB. Wel is het zo dat ontwikkelaars voor hun apps sinds iOS 15 meer RAM mogen gebruiken dan voorheen. Dat levert vooral bij iPad-apps voordelen op, maar dat kan ook op de iPhone 14 Pro-modellen voordelen hebben.

Bekijk ook

Apps worden krachtiger in iOS 15 en iPadOS 15

Goed nieuws voor ontwikkelaars en gebruikers van zware apps. Vanaf iOS 15 en iPadOS 15 mogen ontwikkelaars meer RAM gebruiken voor hun apps, indien beschikbaar. Dat heeft meerdere voordelen.

Revisiegeschiedenis:

  • 2022 - 25 juli: Artikel geactualiseerd met de nieuwste informatie.

Actuele iPhone 14 Pro deals

iPhone 14

De iPhone 14 is de 6,1-inch iPhone van 2022. Het is de opvolger van de iPhone 13. De iPhone 14 heeft een verbeterde camera voor foto's bij weinig licht en een nieuwe frontcamera. Hij is beschikbaar in zes kleuren: blauw, paars, middernacht, sterrenlicht, rood en sinds voorjaar 2023 in geel. Je kunt kiezen voor een losse iPhone 14 of alles via je provider laten regelen met een iPhone 14 abonnement. Of misschien heb je liever een refurbished iPhone 14? Lees meer over de 2022 iPhone line-up. De iPhone 14 werd in 2023 opgevolgd door de iPhone 15 maar bleef nog wel even in het assortiment bij Apple.

iPhone 14

Reacties: 7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.