iPhone 2019 krijgt waarschijnlijk snellere 18 Watt-lader en USB-C-kabel meegeleverd

Volgens het Japanse geruchtenblog Macotakara gaat Apple de iPhones van 2019 waarschijnlijk voorzien van een snellere 18 Watt USB-C oplader en een Lightning-naar-USB-C-kabel. Daarmee kun je sneller je toestel opladen.

Volgende iPhone met 18 Watt snellader

Voor iPhone snelladen moet je nu nog zelf de accessoires kopen: de 18 Watt-oplader of een van de MacBook-adapters met USB-C. Als de geruchten van Macotakara kloppen hoeft dat straks niet meer. Apple zou drie nieuwe iPhones willen uitbrengen in 2019 en elk daarvan wordt geleverd met de snellere 18 Watt USB-C adapter. Het zou tijd worden, want Apple biedt al sinds de iPhone 8 snelladen aan, terwijl er nog steeds een trage 5 Watt adapter wordt meegeleverd in de verpakking. Het is de afgelopen jaren dan ook een terugkerend minpunt in onze iPhone-reviews: als het werkt met snelladen zou Apple daar ook de hulpmiddelen voor moeten meeleveren.


Met snelladen kun je in dertig minuten je toestel opladen tot 50 procent. Dit is te danken aan USB-C Power Delivery. Als Apple een dergelijke adapter met USB-C-aansluiting meelevert kun je die ook gebruiken om de nieuwste MacBooks aan te sluiten, al gaat het opladen dan wel een stuk trager vanwege het lage vermogen.

18 Watt oplader met USB-C

Vorig jaar gingen er ook al geruchten dat Apple een snellere 18 Watt USB-C zou meeleveren bij de 2018 iPhones. Toen bleek het alleen te gaan om de iPad Pro 2018. Dat apparaat gaat nog een stap verder, want er zit geen Lightning-aansluiting meer op.

Alles over je iPhone snelladen lees je in ons artikel hieronder. Ook hebben we een artikel over je iPad snelladen, want dat is bij steeds meer modellen mogelijk.

Bekijk ook

Zo werkt iPhone snelladen: alles over de iPhone sneller opladen

De nieuwste iPhones werken met snelladen, maar hoe werkt dit precies? Met deze tip halveer je de oplaadtijd van je geschikte iPhone, dankzij snelladen met een zwaardere adapter en een techniek met de naam USB Power Delivery. Je leest er hier alles over!

Reacties: 12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.