Uitgelicht
Apple's maart 2024-aankondigingen
Toon of verberg de lijst met posts

Gerucht: ‘Modelnummers iPad Pro 2018 en Apple Pencil gelekt’

Het is zowat zeker dat er nieuwe iPad Pro's aan komen. Voor het eerst zijn nu de modelnummers uitgelekt en daarbij blijkt dat het om 3 modellen gaat. Ook is er een nieuwe Apple Pencil opgedoken.

iPad Pro modelnummer

Er zijn al zoveel aanwijzingen dat er nieuwe iPad Pro’s aan zitten te komen, dat je nauwelijks meer van een verrassing kunt spreken. De website Smartprice.com ontdekte de nieuwe modelnummers in de Chinese MIIT-database waar certificaties worden vastgelegd. MIIT staat voor Ministry of Industry and Information Technology in Beijing. Daarin worden de modelnummers A1876, A1980 en A1993 genoemd. Daarnaast is er een Bluetooth-apparaat met modelnummer A2051 aanwezig, vermoedelijk de vernieuwde Apple Pencil.


Een aantal van deze modelnummers zouden ook bedoeld kunnen zijn voor andere iPad-modellen die Apple nog van plan is om dit najaar uit te brengen, al lijkt het ons sterk dat er nog een nieuwe iPad mini of een extra 9,7-inch iPad aan komt. Apple hanteert vaak twee aparte modelnummers voor de iPads met alleen Wi-Fi en de cellular versie met 4G.

iPad Pro 2018 modelnummers

Volgens de meest recente gelekte info kunnen we weer twee formaten iPad Pro verwachten, met en zonder 4G-functie. Ze zijn waarschijnlijk voorzien van A12X-processor en een vrijwel randloos scherm zonder thuisknop. Ook is er geen notch aanwezig, maar wel camera’s voor Face ID. Er zit waarschijnlijk een magnetische connector aan de achterkant van de iPad Pro’s voor het aansluiten van allerlei accessoires.

Bekijk ook

iPad Pro 2018 verwachtingen: 5 verbeteringen om naar uit te kijken

Er staan grote veranderingen voor de iPad Pro op de planning. Dit zijn onze verwachtingen voor Apple's professionele tablet, die najaar 2018 een update krijgt.
Bekijk ook

Gerucht: 'iPad Pro krijgt nieuwe magnetische aansluiting, werkt met vernieuwde Apple Pencil'

Er zijn nieuwe details van de aankomende iPad Pro verschenen. Volgens de laatste geruchten krijgt de iPad Pro een nieuwe magnetische aansluiting voor accessoires. Daarnaast verschijnt er een nieuwe Apple Pencil die je makkelijker koppelt, net zoals de AirPods en HomePod.

Apple Pencil

Apple Pencil is de tekenpen voor je iPad. Er zijn drie modellen: de eerste generatie (2015), tweede generatie (2018) en Apple Pencil met usb-c (2023). Na het koppelen met herkent de iPad kun je beginnen met notities maken en tekenen op het scherm. De iPad herkent elke beweging van de Apple Pencil en laat de lijnen realtime op het scherm zien. De Apple Pencil is oplaadbaar en is via Bluetooth verbonden met je iPad.

Apple Pencil

Reacties: 4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.