MagDock

MagDock is een draadloze oplader voor meerdere apparaten tegelijk

Apple worstelt momenteel nog met zijn oplaadmat AirPower. Andere fabrikanten zien daar een kans in. Zo ook Pitaka, dat een zeer succesvolle Kickstarter-campagne hield en medio november 2018 met een draadloze lader komt.

Het bedrijf Pitaka hoopte iets minder dan 13.500 euro op te halen op Kickstarter. Op moment van schrijven staat de teller echter al ruim boven de anderhalve ton. Gezien het product waar Pitaka mee wil komen, is die populariteit makkelijk te verklaren.


All-in-one draadloze lader
De draadloze lader van Pitaka krijgt de illustere naam MagDock. Het is niet alleen een draadloze lader, maar ook een batterij. Zo zou je de lader ook meenemen op reis, zonder dat je een kabel nodig hebt. Vooral interessant is dat het apparaat, net als de AirPower, meerdere apparaten tegelijk kan opladen. Het werkt wel op een andere manier: bij de AirPower kun je spullen op een willekeurige plek neerleggen (en dat verklaart waarschijnlijk ook de vertraging), terwijl de MagDock vaste plekken heeft.

De MagDock ondersteunt alle apparaten die voorzien zijn van de Qi-laadstandaard, zoals de iPhone 8 en nieuwer. De lader is echter ook geschikt voor de Apple Watch en binnenkort kun je er hopelijk ook de AirPods 2018 mee opladen. In het filmpje is al te zien dat het zogenaamd werkt met Apple’s oortjes, maar dat is nog wishful thinking. De makers schrijven:

…including the new AirPods that Apple plans to launch this year.

Maar dat is nog allerminst zeker. In ons artikel over de AirPods 2 verwachtingen vertellen we dat we misschien wel tot 2019 moeten wachten. Nog niets is zeker. iCulture-lezer Dennis tipte ons dat dit filmpje het bewijs is dat draadloos oplaadbare oortjes eraan komen, maar we denken eerder dat de makers van MagDock maar doen alsof.

De MagDock werkt heel eenvoudig. Je plaatst je iDevice er tegenaan en hij begint meteen met laden, zoals gebruikelijk is bij een draadloze lader. De ingebouwde batterij van de MagDock heeft een capaciteit van 7.800 mAh. Daarmee kan je een iPhone XS bijna drie keer volledig opladen. Dankzij die batterij kan je de lader dus ook meenemen naar kantoor of een andere plek. Je kabels zijn dan ook overbodig.

MagDock

Verder heeft Pikata ook een app gebouwd die de status van de batterij van de MagDock toont. In de app zie je de verschillende apparaten die je aan het opladen bent. Tot slot heeft de MagDock nog een geinige extra functie. Je kan de bovenkant roteren, waar je vervolgens je iPhone op kan leggen. Zo staat je telefoon een beetje gekanteld, zodat je hem gewoon kan gebruiken tijdens het laden. Dat werkt volgens Pikata met ingebouwde magneten die het draadloos laden niet verstoren.

De MagDock is als je meedoet aan de Kickstarter-campagne vanaf 33 euro beschikbaar. Er zijn allerlei aanvullende accessoires te koop. Zo kan je een extra laadmatje aanschaffen, evenals een reisverpakking.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.