iPad Pro concept met Pencil.

Gerucht: ‘Ook iPad maakt overstap naar USB-C’

Analist schijnt licht op nieuwe hardware

Op de iPhone houdt Apple nog even vast aan Lightning, maar de nieuwe iPad Pro krijgt volgens de betrouwbare analist Ming-Chi Kuo USB-C. Voor de nieuwe MacBook is er goed nieuws, want deze krijgt waarschijnlijk Touch ID zonder Touch Bar.

De afgelopen dagen schreven we weer regelmatig over geruchten en verwachtingen van de nieuwe iPhones. Zo hebben we al een goed idee hoe de aankondigingen van het iPhone-event eruit gaan zien, maar analist Ming-Chi Kuo gooit er nog een schepje bovenop. Volgens hem maakt Apple met de iPad Pro 2018 de overstap naar USB-C. Dat zou voor het eerst zijn, want op de iPhone blijft Apple nog vasthouden aan Lightning.

‘iPad Pro krijgt USB-C’

De nieuwe iPad Pro wordt volgens Kuo geleverd met de 18Watt-lader waar we eerder al over schreven. Deze zou dus gebruikt worden in combinatie met de iPad Pro 2018 met USB-C-aansluiting. Dat zou dus betekenen dat Apple het aandurft om toch nog dit jaar deels de overstap te maken van Lightning naar USB-C. Op dit moment heeft alleen de MacBook en de MacBook Pro USB-C-aansluitingen. Overigens merkt Ming-Chi Kuo ook op dat de iPhone XS, iPhone XS Max en de iPhone XR nog gewoon geleverd worden met een 5Watt-lader die we de voorgaande jaren ook standaard bij de iPhone kregen.

Kuo voorspelt iPad Pro met USB-C en MacBook met Touch Bar.

Dat betekent dus dat Apple snelladen toegankelijker maakt, maar nog niet op de iPhone. iPhone snelladen vereist een betere adapter en die wordt volgens Kuo dus nog niet standaard met de iPhone meegeleverd. Je kan de 18Watt-lader die standaard bij de iPad Pro 2018 komt waarschijnlijk wel gebruiken in combinatie met een iPhone.

‘Apple Watch Series 4 met ECG-support’

Eerder voorspelde Kuo dat de Apple Watch een verbeterde hartslagsensor krijgt. Nu meldt hij dat de Apple Watch ECG-support krijgt. ECG, in het Nederlands ook wel elektrocardiogram, is een registratie van de elektrische activiteit van de hartspier. De ECG zou het mogelijk maken om afwijkende hartslagen te constateren. Al in december vorig jaar stak het gerucht de kop op dat Apple werkt aan een Apple Watch met ECG.

Kuo beaamt het grotere scherm en dunnere schermranden van de Apple Watch Series 4. Alle modellen krijgen een keramische achterkant, terwijl sommige modellen nu nog een achterkant van composiet hebben. Keramiek is over het algemeen krasbestendiger, dus dat is goed nieuws voor mensen die liever geen krasjes op de achterkant willen.

‘Nieuwe 13-inch MacBook krijgt Touch ID’

De nieuwe 13-inch MacBook waar al een tijdje over gesproken wordt, vervangt volgens Kuo de huidige 12-inch MacBook. Een welkome toevoeging aan dit model is dat hij voorzien is van Touch ID. Dat zorgt ervoor dat je de MacBook kan ontgrendelen zonder dat je een wachtwoord in hoeft te tikken. De Touch Bar blijft achterwege. Dit betekent dus dat Apple voor het eerst Touch ID aan een Mac toevoegt, zonder dat je hiervoor een model met Touch Bar hoeft te kopen.

De MacBook Pro is nu nog het enige model met een Touch ID-sensor, maar dit is alleen beschikbaar op de Touch Bar-modellen. De nieuwe MacBook moet daar dus verandering in brengen. Het is onwaarschijnlijk dat we nog deze maand wat gaan zien van deze MacBook. Apple zou tijdens het iPhone-event 2018 voor de focus leggen op de iPhone en Apple Watch. De nieuwe MacBook en Mac mini zouden dan op een later moment komen, waarschijnlijk in oktober.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 september 2018, 16:56
Bron Bron 9to5Mac
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen apple watch series 4, ipad pro, macbook
Devices Apple Watch Series 4, iPad Pro, MacBook 12", MacBook Air
10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.