Sphero Bolt robot

Sphero Bolt is een robotbal met programmeerbare lampjes

Sphero, bekend van de robots die je met een iPhone kunt programmeren, heeft weer iets nieuws. De Sphero Bolt is een bal met programmeerbare lampjes, vooral gericht op het onderwijs.

Sphero Bolt

Programmeren kun je maar het beste zo vroeg mogelijk leren. Sphero maakt al een aantal jaren speelgoed waarmee je spelenderwijs ook nog iets leert. De bal is waterdicht en gemaakt van transparant materiaal. Binnenin vind je een 8 bij 8 lampjes groot led-display, dat je kunt aansturen. Zo kun je op het display aangeven in welke richting de bal gaat bewegen of een knipogend gezichtje erop laten zien. De Bolt is een van de grootste robots die Sphero tot nu toe heeft gemaakt. Grote kans dat ‘ie komende feestdagen bij veel mensen onder de kerstboom ligt. Hij ligt voor rond de 170 euro in de Apple Store.


Je kunt het scherm programmeren zodat er allerlei animaties op te zien zijn, of realtime data. Met een ingebouwd kompas, infraroodsensoren en een sensor voor omgevingslicht heb je allerlei mogelijkheden. Zo kunnen twee Bolts met elkaar communiceren dankzij infrarood, zodat ze bijvoorbeeld niet tegen elkaar botsen (of juist wel). Het Bluetooth-bereik is 30 meter en de batterij houdt het twee uur vol. Je krijgt er een oplaaddock bij.

Sphero Bolt robot

Aansturen van de Sphero Bolt doe je via de Sphero Edu-app, waarbij je kunt kiezen uit drie kennisniveau’s. Zo kun je er onder andere JavaScript mee leren en projecten mee in de klas uitvoeren. De app werkt met iOS, Android, macOS, Windows, Chrome en zelfs met Kindle-readers. Met de aanstaande Sphero Play-app kun je bovendien spelletjes maken.

Sphero Bolt

Sphero is zich wat meer op de onderwijsmarkt gaan richten, nadat het bedrijf dit jaar 45 mensen moest ontslaan.

Sphero Bolt robot

Een losse Sphero Bolt kost $150 en scholen kunnen 15 stuks voor net geen $2.000 aanschaffen. Er is ook een Power Pack met 15 robots en een oplaadcase, die $2500 kost. Europese prijzen zijn nog niet bekend, maar we verwachten dat deze robotballen over een tijdje gewoon in de Apple Stores verkrijgbaar zijn. Deze Sphero Bolt vervangt waarschijnlijk de Sphero SPRK+ robot (ook €150) die al langer in de App Store te vinden was.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 september 2018, 20:07
Categorie Accessoires
Onderwerpen robot, sphero
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.