Siri Spotify

Spotify test Siri-ondersteuning in iOS 13

Spotify heeft het plan opgevat om Siri-ondersteuning te gaan aanbieden op de iPhone en iPad. In de nieuwste beta van de app werkt het nu voor iedereen. Eerder kregen we op de iCulture-redactie al meldingen dat het bij sommige betatesters werkte.

Spotify krijgt Siri-functie

Met de Spotify-functie kun je Siri vragen om nummers, albums en afspeellijsten af te spelen. Het werkt op iPhones met iOS 13 of nieuwer en iPads vanaf iPadOS 13. Apple heeft eerder het SiriKit-framework opengezet voor apps van derden. Het gaat hierbij om apps voor muziek, podcasts, audioboeken en radio. De makers van externe apps moeten zelf wel aanpassingen doen om het werkend te krijgen. Het wachten was daarom op Spotify zelf.


We hebben het meteen getest en het blijkt moeiteloos te werken, al heeft Siri wel eens moeite met het herkennen van Engelstalige namen van artiesten en afspeellijsten. Bij Apple Music speelt dat probleem wat minder op, omdat de namen van afspeellijsten gelokaliseerd zijn. Spotify heeft ‘Discover Weekly’, maar bij Apple zou een soortgelijke lijst ‘Wekelijkse ontdekkingen’ heten.

Bij de eerste keer gebruik moet je Siri toestemming geven om je Spotify-gegevens te gebruiken, zoals op de screenshot is te zien.

Spotify Siri betaversie

In juni van dit jaar schreven we: ‘Spotify kan app geschikt maken voor Siri (als ze dat willen)‘. Spotify is er blijkbaar meteen mee aan de slag gegaan en nu iOS 13 beschikbaar is, zijn ze van plan om het nu toch echt mogelijk te maken.

Er is nog niet bekendgemaakt wanneer de Siri-ondersteuning in de officiële app komt, maar betatesters kunnen er nu in ieder geval mee aan de slag. Wij krijgen het nog niet werkend op de Apple Watch. Wel werkt het via je AirPods.

Heb je de gewone Spotify-app, dan heb je nu nog Siri Shortcuts nodig om het afspelen van de muziek van Spotify te regelen met stemcommando’s.

Siri Spotify

Spotify diende eerder een klacht in tegen Apple, omdat ze vonden dat ze werden tegengewerkt. Zo kregen ze geen toegang tot Siri, terwijl Apple’s eigen muziekdienst dat wel heeft. Hiervoor zijn nu onderzoeken gaande, om te kijken of Apple oneerlijke concurrentie bedrijft.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.