iPhone 14 Pro always-on op toegangsscherm

Meer bewijs: ‘Zo zien de iOS 16 wallpapers eruit in always-on modus op iPhone 14 Pro’

Nu ook verschenen in Xcode beta
Het lijkt erop dat de wallpapers van iOS 16 ook in een nieuwe always-on staat beschikbaar komen, bedoeld voor de iPhone 14 Pro. Ook is er in Xcode meer bewijs ontdekt. Dit is opnieuw een grote aanwijzing dat de always-on modus naar de iPhone komt.

Update 2 augustus 2022: Er is nog meer bewijs gevonden naar de nieuwe slaapstand van het toegangsscherm, bedoeld voor always-on op de iPhone 14 Pro. In beta 4 van Xcode (het programma waarmee ontwikkelaars apps bouwen en een simulatie kunnen bedienen om apps te testen) is een animatie gevonden waarin te zien is hoe het toegangsscherm van de always-on status naar de standaard weergave gaat. Daarbij is te zien dat het scherm in de always-on modus erg gedimd is met een bijna zwarte achtergrond en lichtgrijze widgets.

Klik om inhoud van Twitter te tonen.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

De beelden komen overeen die eerder al gelekt waren (zie onderstaand). Uit de beelden blijkt dat sommige details in de always-on status verborgen worden en worden gekleurde elementen uitsluitend in zwart-wit getoond. Hou er rekening mee dat het nu nog gaat om een gerucht, maar dat de aanwijzingen naar always-on op de iPhone 14 Pro steeds sterker worden.

Er gaan al jaren geruchten over een always-on modus op de iPhone en dit jaar lijkt het er dan echt van te komen. iOS 16 is met de widgets op het toegangsscherm, die vergelijkbaar zijn met de complicaties op de Apple Watch, al een enorme hint naar deze functie en nu heeft 9to5Mac ontdekt dat de wallpapers in iOS 16 ook beschikbaar zijn in een nieuwe weergave, zeer waarschijnlijk bedoeld voor de always-on functie.

‘Eerste beelden always-on op iPhone 14 Pro’

De always-on modus op de iPhone 14 Pro (Max) gaat heel erg lijken met hoe dit nu op de Apple Watch werkt. Op de Apple Watch keert een wijzerplaat namelijk naar een aparte always-on staat als je het horloge niet gebruikt, mede om stroom te besparen. De helderheid wordt gedimd en overdreven kleuren worden afgevlakt (of soms helemaal zwart gemaakt), zodat het scherm in een onopvallende status aan staat. Dit geldt voor elk type wijzerplaat, ook de versies met een volledig witte achtergrond. Uit de nieuwste beta van iOS 16 blijkt dat de wallpapers ook zo’n aparte always-on modus hebben.

De standaard achtergronden voor het toegangsscherm die je in iOS 16 vindt, hebben namelijk ook een nieuwe slaapstand. Deze stand, die intern in iOS 16 Sleep genoemd wordt, zorgt ervoor dat de wallpaper heel donker wordt en de kleuren afgezwakt worden. Maar de achtergrond is ook in deze slaapstand nog gewoon zichtbaar, dus het lijkt erop dat het scherm van de iPhone 14 Pro (Max) in de always-on staat niet helemaal zwart zal zijn. De wallpaper is dus alsnog zichtbaar, al zullen bepaalde elementen mogelijk iets meer uitgelicht zijn, zoals de klok en de widgets. In een animatie laat 9to5Mac zien hoe dit eruit ziet met de nieuwe clownsvis-wallpaper.

Zoals je ziet gaat de overgang van de gewone weergave naar de always-on weergave heel geleidelijk, vergelijkbaar met hoe dit op de Apple Watch is. Zodra je de iPhone oppakt of het scherm aanraakt, gaat het scherm weer naar de gewone heldere status. Zet het de iPhone op standby met de zijknop, dan keert het toegangsscherm dus naar de gedimde always-on modus. Althans, zo lijkt dat nu uit deze gelekte animatie. Het is nog afwachten of dit er in de praktijk uiteindelijk echt zo uit gaat zien.

Lees ook ons artikel over de mogelijke voordelen van always-on op de iPhone als je je afvraagt wat je er nou precies aan hebt.

Bekijk ook

De vijf voordelen van always-on op de iPhone 14 Pro (en ook wat nadelen)

Na jaren wachten is het moment daar: de iPhone 14 Pro heeft een always-on-scherm! Het is vergelijkbaar met de Apple Watch. Maar wat heb je hieraan en wat zijn de voor- en nadelen?

Revisiegeschiedenis:

  • 2022 - 02 augustus: Artikel bijgewerkt met nieuw bewijs vanuit Xcode.

Actuele iPhone 14 Pro deals

iPhone 14

De iPhone 14 is de 6,1-inch iPhone van 2022. Het is de opvolger van de iPhone 13. De iPhone 14 heeft een verbeterde camera voor foto's bij weinig licht en een nieuwe frontcamera. Hij is beschikbaar in zes kleuren: blauw, paars, middernacht, sterrenlicht, rood en sinds voorjaar 2023 in geel. Je kunt kiezen voor een losse iPhone 14 of alles via je provider laten regelen met een iPhone 14 abonnement. Of misschien heb je liever een refurbished iPhone 14? Lees meer over de 2022 iPhone line-up. De iPhone 14 werd in 2023 opgevolgd door de iPhone 15 maar bleef nog wel even in het assortiment bij Apple.

iPhone 14

Reacties: 10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.