Mondkapje tegen coronavirus

iOS 13.5 maakt gebruik van mondkapjes makkelijker

Gaat meteen door naar pincode
In de vandaag verschenen iOS 13.5 beta wordt het makkelijker om Face ID over te slaan als je een mondkapje of gezichtsmasker draagt.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Sinds de uitbraak van het coronavirus lopen mensen met mondkapjes tegen het probleem aan dat Face ID niet meer werkt. Apple heeft er niet voor gekozen om Face ID af te zwakken en voortaan niet meer op de mond te letten, maar er gaat wel iets anders veranderen. Je kunt voortaan sneller Face ID overslaan als je een masker draagt. De beta bevat ook de noodzakelijke functies om de COVID-19 API van Apple en Google te gebruiken. Overheden en instellingen kunnen nu aan de slag om apps te maken waarmee je contact met coronapatiënten kunt traceren.


De iPhone kan vanaf nu detecteren of je een gezichtsmasker draagt. Is dat het geval, dan krijg je niet meer de waarschuwing dat je gezicht gedeeltelijk is bedekt, maar wordt er meteen doorgegaan naar het pincodescherm. Heb je geen gezichtsmasker, dan werkt Face ID normaal.

coronavirus-apps

In Nederland is het dragen van gezichtsmaskers niet verplicht en wordt het zelfs afgeraden, maar in andere landen is het vaak verplicht in het openbaar vervoer en in supermarkten. Het verschil is merkbaar wanneer je omhoog veegt vanaf het toegangsscherm. Je krijgt dan meteen de mogelijkheid om de pincode in te voeren. Bij gebruik van een sjaal merkten we echter weinig verschil.

De functie zit alleen in de eerste iOS 13.5 beta, waarvan we de uiteindelijke versie in mei verwachten. Wil je het zelf proberen, dan kun je binnenkort ook gebruik maken van de publieke beta van iOS 13.5.

Bekijk ook

Apple brengt iOS 13.5 Golden Master uit met COVID-19 tracking en meer

Apple heeft weer een nieuwe beta uitgebracht. Het gaat om de laatste beta van iOS 13.5, ook wel de Golden Master genoemd. De update bevat de coronatracking-oplossing van Apple en Google. In dit artikel praten we je bij over de iOS 13.5 beta's.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

iOS 13

iOS 13 is de grote 2019 software-update voor de iPhone, die sinds september van dat jaar te downloaden is. In dit overzicht lees je alles over de vernieuwingen, geschikte toestellen en nog veel meer. In september 2020 is deze versie opgevolgd door iOS 14.

iOS 13
5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.