HomePod-reclame met Spike Jonze.

Nieuwste iOS 12-beta bevestigt bellen met HomePod en dualsim voor iPhone

In de nieuwste beta zijn opnieuw aanwijzingen gevonden dat we binnenkort kunnen bellen met de HomePod. Ook zijn er aanwijzingen dat er dualsim-ondersteuning voor de iPhone aankomt.

Gisteren schreven we al over de ontdekking van een nieuw AirPods-doosje in iOS 12 beta 5, wat de indruk wekt dat de AirPower er binnenkort aankomt. De nieuwste iOS 12 beta leek verder vooral kleine wijzigingen te bevatten, met iets andere kleurtjes, lettergroottes en icoontjes voor sommige functies. Toch zitten er nog twee leuke nieuwe ontdekking en in: ondersteuning voor bellen op de HomePod en dualsim voor de iPhone.

Bevestiging voor bellen met de HomePod

Als je met de HomePod wil bellen, dan moet je eerst een gesprek starten op je iPhone en daarna de HomePod als audiobron selecteren. Een gesprek starten kan nog niet, maar dat lijkt in iOS 12 te gaan veranderen. De tekst voor het instellen van persoonlijke verzoeken is gewijzigd en noemt nu: “… herinneringen instellen, notities aanmaken, telefoongesprekken voeren en meer”. Het wijst erop dat je vanaf de HomePod ook een telefoongesprek kunt starten.

HomePod bellen

Er is geen openbare beta voor de HomePod, dus ontwikkelaars kunnen de belfunctie nog niet zelf testen. Er is wel een interne beta, die door Apple-medewerkers wordt gebruikt. Die zou volgens eerdere geruchten nieuwe functies bevatten zoals meerdere timers en het starten van een telefoongesprek. Je kan dan binnenkomende gesprekken beantwoorden, nummers opnieuw bellen, zoeken door je logboek van telefoongesprekken, noodgesprekken voeren en luisteren naar voicemail.

Apple kondigde tijdens WWDC geen nieuwe functies voor de HomePod aan, maar er zitten blijkbaar toch wel wat kleine vernieuwingen aan te komen. Heb je al een HomePod en wil je weten hoe je ermee kunt bellen? Lees dan onderstaande tip!

Dualsim voor iPhone

In 2016 verscheen er al een patent voor dualsim op de iPhone en de afgelopen maanden zwollen de geruchten daarover aan. De iPhones zouden dit jaar dualsim kunnen krijgen. Er werd erover gesproken dat het 6,1″ model dualsim krijgt, maar inmiddels lijkt het iPhone X Plus-model de grootste kanshebber.

In iOS 12 beta 5 is bevestiging gevonden, zodat ook op softwareniveau alles klaar is voor de nieuwe functie. In een onderdeel van het systeem dat diagnostische rapporten levert is een verwijzing gevonden naar een “tweede SIM status” en “tweede SIM-tray status”. Ook zijn er verwijzingen naar een “dual sim toestel”. Deze bevestigen dat Apple in ieder geval voorbereidingen treft voor een iPhone met twee simkaarten.

iPhone XI concept met dual-SIM.

Met een dualsim iPhone kun je makkelijker wisselen tussen providers. Vooral in Azië is dualsim erg populair, maar ook in landen als Nigeria, Brazilië en Egypte wordt het veel gebruikt. Voor Europeanen is het minder interessant, omdat we immers in alle EU-landen kunnen roamen.

De dualsim iPhone zal er waarschijnlijk niet zo uitzien als op de afbeelding hierboven. Het is realistischer dat de ene sim is ingebouwd (als Apple SIM of eSIM), terwijl de andere nog gewoon via een simkaartslot moet worden geplaatst.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 juli 2018, 9:10
Bron Bron 9to5mac
Categorie iOS
Onderwerpen beta, dualsim, homepod
13 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.