Nieuwste iOS 12-beta bevestigt bellen met HomePod en dualsim voor iPhone

In de nieuwste beta zijn opnieuw aanwijzingen gevonden dat we binnenkort kunnen bellen met de HomePod. Ook zijn er aanwijzingen dat er dualsim-ondersteuning voor de iPhone aankomt.

Gisteren schreven we al over de ontdekking van een nieuw AirPods-doosje in iOS 12 beta 5, wat de indruk wekt dat de AirPower er binnenkort aankomt. De nieuwste iOS 12 beta leek verder vooral kleine wijzigingen te bevatten, met iets andere kleurtjes, lettergroottes en icoontjes voor sommige functies. Toch zitten er nog twee leuke nieuwe ontdekking en in: ondersteuning voor bellen op de HomePod en dualsim voor de iPhone.

Bevestiging voor bellen met de HomePod

Als je met de HomePod wil bellen, dan moet je eerst een gesprek starten op je iPhone en daarna de HomePod als audiobron selecteren. Een gesprek starten kan nog niet, maar dat lijkt in iOS 12 te gaan veranderen. De tekst voor het instellen van persoonlijke verzoeken is gewijzigd en noemt nu: “… herinneringen instellen, notities aanmaken, telefoongesprekken voeren en meer”. Het wijst erop dat je vanaf de HomePod ook een telefoongesprek kunt starten.

HomePod bellen

Er is geen openbare beta voor de HomePod, dus ontwikkelaars kunnen de belfunctie nog niet zelf testen. Er is wel een interne beta, die door Apple-medewerkers wordt gebruikt. Die zou volgens eerdere geruchten nieuwe functies bevatten zoals meerdere timers en het starten van een telefoongesprek. Je kan dan binnenkomende gesprekken beantwoorden, nummers opnieuw bellen, zoeken door je logboek van telefoongesprekken, noodgesprekken voeren en luisteren naar voicemail.

Bekijk ook

Gerucht: 'HomePod krijgt meerdere timers en kan telefoongesprekken voeren'

Apple staat op het punt om nieuwe functies aan de HomePod toe te voegen. Vanaf dit najaar kun je er waarschijnlijk mee bellen, meerdere timers tegelijk gebruiken, tekst vertalen en meer.

Apple kondigde tijdens WWDC geen nieuwe functies voor de HomePod aan, maar er zitten blijkbaar toch wel wat kleine vernieuwingen aan te komen. Heb je al een HomePod en wil je weten hoe je ermee kunt bellen? Lees dan onderstaande tip!

Bekijk ook

Bellen met de HomePod: zo doe je dat

Je kan bellen met de HomePod dankzij Siri. Hoe werkt het telefoneren op de HomePod en wat zijn de mogelijkheden? In deze tip leggen we je uit wat je moet doen om te bellen via je HomePod.

Dualsim voor iPhone

In 2016 verscheen er al een patent voor dualsim op de iPhone en de afgelopen maanden zwollen de geruchten daarover aan. De iPhones zouden dit jaar dualsim kunnen krijgen. Er werd erover gesproken dat het 6,1″ model dualsim krijgt, maar inmiddels lijkt het iPhone X Plus-model de grootste kanshebber.

In iOS 12 beta 5 is bevestiging gevonden, zodat ook op softwareniveau alles klaar is voor de nieuwe functie. In een onderdeel van het systeem dat diagnostische rapporten levert is een verwijzing gevonden naar een “tweede SIM status” en “tweede SIM-tray status”. Ook zijn er verwijzingen naar een “dual sim toestel”. Deze bevestigen dat Apple in ieder geval voorbereidingen treft voor een iPhone met twee simkaarten.

iPhone XI concept met dual-SIM.

Met een dualsim iPhone kun je makkelijker wisselen tussen providers. Vooral in Azië is dualsim erg populair, maar ook in landen als Nigeria, Brazilië en Egypte wordt het veel gebruikt. Voor Europeanen is het minder interessant, omdat we immers in alle EU-landen kunnen roamen.

De dualsim iPhone zal er waarschijnlijk niet zo uitzien als op de afbeelding hierboven. Het is realistischer dat de ene sim is ingebouwd (als Apple SIM of eSIM), terwijl de andere nog gewoon via een simkaartslot moet worden geplaatst.

HomePod

Alle belangrijke artikelen over de Apple HomePod onder handbereik. Apple heeft momenteel twee modellen in het assortiment: de kleinere HomePod mini en de grotere HomePod (2e generatie, 2023). De beste tips, gidsen en wat je moet weten over deze slimme speaker, bedoeld voor het luisteren van muziek, het geven van spraakopdrachten met Siri en het bedienen van je smart home. De HomePod fungeert ook als woninghub voor HomeKit en is geschikt als Thread Border Router.

HomePod

Reacties: 13 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.