iPhone X Plus render zijkant.

Gerucht: ‘Opvolgers iPhone X beschikbaar in goudkleur en mogelijk met dual-sim’

Apple komt dit najaar met drie nieuwe iPhones, zo bevestigt de betrouwbare bron Mark Gurman. De nieuwe iPhone X Plus en iPhone X zouden in een nieuwe gouden kleurenoptie verschijnen. Voor het grote model wordt zelfs gedacht aan een dual-SIM-versie.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

In het geruchtencircuit gaat nu al een aantal maanden het gerucht dat Apple dit najaar met drie nieuwe iPhones komt. De eerste berichten over deze drie nieuwe versies waren afkomstig van de bekende Apple-analist Ming-Chi Kuo, maar nu heeft ook de goed ingelichte Mark Gurman van Bloomberg zijn licht laten schijnen over de 2018 iPhones. Volgens hem werkt Apple inderdaad aan drie nieuwe modellen. Wat betreft de iPhone X Plus en de opvolger van de iPhone X zou gewerkt worden aan een gouden versie.

‘Drie nieuwe iPhones, ook in goud’

We weten inmiddels al een tijdje dat Apple werkt aan drie nieuwe iPhones in 2018. Het gaat dan om de iPhone X Plus met een 6,5-inch scherm, een opvolger van de iPhone X en een goedkoper model met hetzelfde uiterlijk als de iPhone X. Wat betreft de eerste twee modellen zou Apple nu werken aan een gouden versie. Oorspronkelijk had Apple van de huidige iPhone X ook een gouden exemplaar gepland, maar stuitte daarbij op productieproblemen. Nu meldt Mark Gurman dat Apple deze gouden kleur nu overweegt voor de iPhone X Plus en de opvolger van de iPhone X.

Deze gouden kleur is inmiddels ook al opgedoken, maar het is onduidelijk of het om een legitiem model gaat. Het geeft in ieder geval wel een beeld van hoe een goudkleurige iPhone X eruit kan zien.

iPhone X goud.

Daarnaast werkt Apple voor de grote iPhone X Plus ook aan een dual-sim-model. Dit maakt het mogelijk om twee telefoonnummers in een enkele iPhone te gebruiken. Dit komt vooral van pas voor zakelijke gebruikers, die één iPhone willen gebruiken voor zowel een zakelijk als privénummer. Apple overweegt om het dual-sim model in bepaalde regio’s uit te brengen. Of er uiteindelijk ook een dual-sim model komt, is nog niet zeker. Apple zou liever kiezen voor de technologie van eSIM (zoals ook bij de Apple Watch Series 3), maar stuit daarbij tegen weerstand van enkele providers. Als compromis zou Apple daarom werken aan een dual-sim model. Apple heeft eerder al een patent op dual-sim gekregen.

iPhone X Plus resolutie
De nieuwe iPhone X Plus zou de codenaam D33 hebben. Er is inmiddels een prototype met een resolutie van 1242×2688. Volgens de bron is het scherm daarmee net zo scherp als bij de 5,8-inch iPhone X. Het scherm is wederom van OLED gemaakt. Verder zal deze iPhone X Plus uitgerust worden met een A12-chip en is hij voorzien van Face ID, net als de huidige iPhone X.

De opvolger van de huidige iPhone X, met de codenaam D32, krijgt ook de nieuwe A12-chip. Behalve de eventuele gouden kleur is niet duidelijk welke verbeteringen de opvolger van de iPhone X krijgt. Wel kon de bron bevestigen dat Apple wederom kiest voor een roestvrij stalen behuizing.

Tot slot verschijnt er nog een lager geprijsde iPhone met het uiterlijk van de iPhone X. Het verschil in prijs zit hem vooral in de gebruikte schermtechniek. In plaats van OLED heeft dit scherm een LCD-scherm. Ook kiest Apple voor een aluminium behuizing in plaats van roestvrij staal. Overige aspecten zijn echter hetzelfde als bij de iPhone X, waardoor je kunt rekenen op Face ID en een randloos scherm met een glazen achterkant. Eerdere bronnen stelden dat dit model een 6,1-inch scherm krijgt. Het 6,1-inch toestel wordt de opvolger van de iPhone 8 en krijgt dan ook dezelfde prijs, zo bleek eerder al.

De iPhone in 2018 blijkt dus een behoorlijk gevarieerde line-up te worden. Apple zou gekozen hebben voor de drie modellen, omdat ze daarmee meer mensen aanspreken dan ze dit jaar gedaan hebben bij de iPhone X.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 februari 2018, 8:30
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen 2018 iPhone, iPhone XS Max
Devices iPhone 2018, iPhone XS Max

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.