WhatsApp groepsbellen met video.

WhatsApp laat je nu bellen met maximaal vier personen tegelijk

Zowel voor spraak als voor video

WhatsApp heeft de belfunctie uitgebreid. Naast één op één-gesprekken kun je nu ook met maximaal vier personen bellen. Het nieuwe groepsbellen werkt zowel met spraak- als videogesprekken.

Na de officiële aankondiging in mei en de eerdere geruchten over groepsbellen, heeft WhatsApp nu laten weten dat de functie vanaf nu beschikbaar is voor iOS en Android. Dat betekent dat je dus met in totaal vier mensen een groepsgesprek kan voeren. Wil je elkaar alleen horen, dan doe je dat via spraak. Maar je kan elkaar ook zien in een videogesprek voor maximaal vier personen.

WhatsApp groepsbellen beschikbaar

Chatten met meerdere mensen kon altijd al dankzij WhatsApp groepen, maar je kan nu dus ook met meerdere mensen tegelijk spreken. Dit werkt helaas niet door vanuit een groepsgesprek in één keer een video- of spraakgesprek te starten, want je start altijd eerst met een één op één-gesprek. Vanuit daar kun je nog twee extra deelnemers toevoegen, waardoor je uitkomt op een gesprek van maximaal vier personen. Het is niet mogelijk om vanuit een spraakgesprek met een groep direct over te schakelen naar een videogesprek.

Om met een groep te bellen, bel je dus eerst één van de deelnemers. Vervolgens tik je rechtsboven of de knop om een deelnemer toe te voegen. Je lijst met contactpersonen verschijnt vervolgens in beeld, waarna je alleen maar op de deelnemer hoeft te tikken. Diegene wordt dan uitgenodigd voor het gesprek. Bij videogesprekken wordt het scherm verdeeld over vier kleinere vensters. De gesprekken zijn, zoals altijd bij WhatsApp, end-to-end versleuteld.

WhatsApp bellen met een groep.

Werkt het bij jou nog niet? Zorg er dan voor dat je de nieuwste versie van WhatsApp op je iPhone hebt staan. Je hebt minimaal versie 2.18.80 nodig om deel te kunnen nemen aan groepsbellen of om zelf deelnemers uit te kunnen nodigen. Het kan ook helpen om WhatsApp even helemaal af te sluiten of eventueel te verwijderen en opnieuw te installeren. Vergeet dan niet eerst een WhatsApp-backup te maken. In ons artikel over WhatsApp bellen lees je meer over het voeren van een spraak- of videogesprek.

Concurrentie voor FaceTime?
WhatsApp is niet de enige die dit jaar groepsbellen krijgt. Vanaf iOS 12 kun je in FaceTime bellen met in totaal 32 personen. Dat is dan ook meteen het grootste verschil tussen groepsbellen in FaceTime en WhatsApp. Het voordeel van WhatsApp is echter dat dat werkt met al je Android-vrienden, terwijl FaceTime beperkt blijft tot Apple-gebruikers.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 juli 2018, 8:43
Bron Bron WhatsApp
Categorie Apps
Onderwerp whatsapp
1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.